marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul "Toata lumea din familia noastra" a primit marele trofeu Anonimul

Filmul "Toata lumea din familia noastra" de Radu Jude a primit trofeul Anonimul sambata seara, la gala de inchidere a festivalului omonim ce a avut loc intre 6 si 12 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Filmul Toata lumea din familia noastra a primit marele trofeu Anonimul


Astfel, filmul lui Jude a fost pe primul loc in preferintele publicului, inaintea peliculelor "Alpii" de Yorgos Lathimos si "Piroga" de Mousa Toure.


Pelicula "Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin de anul acesta. "Toata lumea din familia noastra" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude dupa "Cea mai fericita fata din lume" care a obtinut premiul CICAE la Berlinala in 2009. De asemenea, fillmul a primit premiul cel mare la Festivalul International de Film de la Sarajevo, in iulie.

"Dragi cinefili anonimi, va multumesc din suflet", a declarat Ada Solomon, producatoarea filmului, care a ridicat premiul, sambata seara, la gala de inchidere a Festivalului Anonimul.

De altfel, filmele romanesti au fost vedetele galei de premiere, prezentata de Florin Piersic Jr. Astfel, Emanuel Parvu a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, pentru "Pui, cartofi prajiti si o cola", iar premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj de animatie a fost acordat productiei "Tipatul/The Scream" de Sebastian Cosor.

Aceste premii au fost acordate prin votul publicului de la Anonimul.


Premiul "Ovidiu Bose Pastina", oferit de Fundatia Anonimul, a revenit filmului "Fulgenzio", in regia lui Aldo Iuliano.

 

Bloggerii acreditati la Anonimul i-au acordat un premiu special Florinei Dumitrache, pentru filmul "Reuniune de familie".

Festivalul International de Film Anonimul a inceput luni, avand ca in fiecare an o competitie de lungmetraj, cu sapte filme, una de scurtmetraj fictiune si cea de scurtmetraj de animatie.

 

Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies