marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul regizorului Nabil Ayouch, "Much loved", despre prostitutie, a fost interzis in Maroc. Pe internet au aparut cateva secvente

Filmul "Much loved", al regizorului franco-marocan Nabil Ayouch, prezentat la recentul Festival de la Cannes, va fi interzis de la proiectie in Maroc, deoarece reprezinta "un ultragiu grav pentru valorile morale si femeia marocana", a anuntat luni guvernul, citat de AFP si preluat de Agerpres.

Filmul regizorului Nabil Ayouch, Much loved , despre prostitutie, a fost interzis in Maroc. Pe internet au aparut cateva secvente

Filmul, care inca nu a ajuns in salile de cinema, trateaza problema prostitutiei in Maroc prin intermediul mai multor portrete de femei. Publicarea unor extrase in ultimele zile a suscitat reactii aprige in regat impotriva regizorului marocan si a actritei principale, Loubna Abidar


Luni seara, guvernul, la indemnul mai multor islamisti ai Partidului Justitiei si Dezvoltarii (PJD), a anuntat ca filmul nu va fi autorizat pentru difuzare, iar o asociatie marocana a informat luni ca a depus plangere "atat impotriva lui Nabil Ayouch, cat si a actritei Loubna Abidar si a celor care au contribuit la film". 



Regizorul Nabil Ayouch, cunoscut mai ales pentru filmul "Horses of God" (2012), care spune povestea celor 12 kamikaze ai atentatelor de la Casablanca din 16 mai 2003, si-a aparat in repetate randuri demersul artistic. "Prostitutia este in jurul nostru si in loc sa refuzam sa o vedem trebuie sa incercam sa intelegem de ce femeile care au avut un parcurs dificil au ajuns pana acolo", a explicat regizorul.



Nabil Ayouch s-a nascut la Paris, insa traieste si munceste la Casablanca. In 1997, a regizat primul sau film, "Mektoub", care, la fel ca si filmul "Ali Zaoua", a reprezentat Marocul la premiile Oscar. In 1999 si-a construit propria companie, prin care incearca sa ajute tinerii regizori sa isi lanseze carierele.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies