marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul Prometheus, regizat de Ridley Scott, este criticat de Vatican. Ce controverse religioase a starnit cel mai popular  film science fiction al anului

Pelicula Prometheus regizata de Ridley Scott a intrat pe lista filmelor criticate de Vatican alaturi de "The Da Vinci Code" si "Avatar".

Filmul Prometheus, regizat de Ridley Scott, este criticat de Vatican. Ce controverse religioase a starnit cel mai popular film science fiction al anului

Un ziar semioficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano a atacat pelicula Prometheus cu Michael Fassbender, Noomi Rapace si Charlize Theron din cauza modului in care prezinta originile omenirii si pentru ca sugereaza ca este "o ideea rea sa sfidezi zeii", scrie Hollywood Reporter.


Prometheus s-a lansat in Italia pe 14 septembrie, insa productia a avut premiera mondiala in luna iunie. De atunci filmul cu care Ridley Scott s-a intors in universul seriei Alien a facut incasari globale de 398 de milioane de $ (cu un buget de 130 de milioane de $).


Ziarul sustine ca filmul "trateaza prost intrebarile delicate generate de eterna batalie intre bine si rau intr-o alta incercare de a alerga dupa secretul imortalitatii". Ziarul a mai subliniat ca aventura echipajului de pe Prometheus ar trebui "sa simbolizeze cautarea supranaturalului" referindu-se la eroul original din mitologia greaca despre care se spune ca a creat omul din tarana.


Prometheus a fost unul dintre cele mai asteptate filme science-fiction al anului 2012. Filmul dezvaluie aventurile unui grup de cercetatori care se indreapta spre un colt indepartat al Universului, pentru a da acolo de urma misteriosilor Ingineri/ The Engineers, rasa superevoluata care, dupa toate indiciile, ar fi cei care au creat specia umana sau ADN-ul uman.


Filmul reia o teorie veche lansata de scriitorul Erich von Däniken potrivit careia oamenii se trag dintr-o veche rasa de extraterestri. Ridley Scott a declarat ca nu crede in imaginea unui Zeu/Dumnezeu asemanator celui din Biblie "[ Personajele denumite Inginerii] sunt agresive pentru ca zeii nu sunt mereu buni sau de treaba" a declarat Scott.


"The Engineer" noua specie de extraterestri pe care Ridley Scott o aduce pe marile ecrane a provocat adevarate dezbateri printre cinefili si impatimiti ai genului SF. Prometheus este numele navei spatiale care, in anii 2090, cu trei decenii inaintea evenimentelor din "Alien", se indreapta  spre o noua planeta unde urmeaza sa duca o batalie infricosatoare pentru a salva viitorul rasei umane. Pelicula va avea parte de o continuare ce se va lansa in 2014-2015.



 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies