marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pe care studiourile Sony au refuzat sa-l faca este acum favorit la Oscar. Cum a devenit "Steve Jobs" dintr-un proiect fiasco intr-o productie de top

"Steve Jobs" este filmul momentului, despre care vorbeste toata lumea, lansat chiar la patru ani de la moartea fondatorului imperiului Apple. Laudat pentru interpretari, dar si pentru originalitatea scenariului, pelicula cu Michael Fassbender este considerat poate principalul candidat la Oscar, desi drumul pana aici a fost pavat numai cu piedici si probleme.

Filmul pe care studiourile Sony au refuzat sa-l faca este acum favorit la Oscar. Cum a devenit Steve Jobs dintr-un proiect fiasco intr-o productie de top

In urma cu un an, studiourile Sony renuntatu definitiv la filmul biografic despre Steve Jobs, dupa ce erau implicate intr-un scandal mediatic fara precedent, in umra unor mailuri interne aparute in presa. David Fincher, care era regizorul atasat proiectului, a abandonat filmul, Leonardo DiCaprio a refuzat rolul, iar Christian Bale, care acceptase rolul, a iesit si el din proiect, dupa plecarea regizorului David Fincher. Mai mult, Sony a vandut proiectul catre cei de la Universal, care l-au lansat.


Michael Fassbender
a fost cel care a preluat rolul, iar Danny Boyle a venit ca regizor. Impreuna cu Aaron Sorkin, scenaristul, cei trei au creat unul dintre cele mai bune filme ale anului, conform criticilor. Parcursul acestui a film a suprins pe toata lumea, tinand cont de piedicile pe care le-a avut in cale.


 


Dupa ce Fassbender a fost distribuit in rol, fanii s-au aratat dezamagiti de alegere pentru ca actorul de 38 de ani nu seamana deloc cu Steve Jobs. Insa, dupa primele recenzii, toti si-au schimbat parerea si il lauda pentru o interpretare de zile de mari.


Acum, "Steve Jobs" este considerat favorit la Oscar, iar Michael Fassbender este cotat cu cele mai mari sanse la nominalizarea la Oscar in 2016. Nici macar scenaristul Aaron Sorkin nu l-a sustinut la inceput pe actor pentru ca nu era suficient de faimos. "Nu stiu cine este Michael Fassbender si cu siguranta intregii lumi nu o sa ii pese de el, este o nebunie" scria Aaron Sorkin la finalul anului trecut, intr-un email catre Amy Pascal, presedinta studiourilor Sony la vremea respectiva, iar mailul a fost pus de hackeri pe internet. Mai tarziu, Sorkin scria. "La naiba, este un actor genial si a venit vremea lui".

Producatorii de la Sony se temeau ca nu vor gasi finantatori din cauza faptului ca Fassbender nu este suficient de celebru pentru un astfel de rol. Desi este in industrie de 20 de ani si a jucat in francize ca x-men, in Prometheus, a lucrat cu regizori celebri, de la David Cronenberg, Quentin Tarantino sau Ridley Scott, pentru multi, Fassbender inca nu este un star si un nume suficient de puternic pentru a atrage interes.

Scenaristul a refuzat sa comenteze remarcile sale jenante, dar conform celor de la Bloomberg, acesta le-ar fi raspuns ca testul suprem pentru Fassbender a fost daca sau nu poate sa joace 2 ore pe scena. "Sunt cateva lucruri pe care un actor nu le poate simula: inteligenta si sarmul. Iar Fassbender are din belsug din amandoua".
 

Premiera filmului "Steve Jobs" a avut loc la Festivalul de FIlm Telluride, in luna septembrie, urmand ca in octombrie sa se lanseze in SUA. In Romania, "Steve Jobs" ajunge in cinematografe pe 11 decembrie 2015.


Pe site-ul goldderby.com, care ofera pronosticuri si analize despre sansele la trofee, din perspectiva profesionistilor din industrie, Michael Fassbender conduce clasamentul acum, cu cele mai mari sanse sa primeasca nominalizare la Oscar. Dicaprio este al doilea, cu sanse de nominalizare pentru rolul din The Revenant, iar pe locul 3 este Eddie Redmayne.

 

Filmul a redeschis o discutie mai veche, despre mosternirea lui Jobs. Vaduva lui Steve Jobs  spune ca filmul il portretizeaza ca un om fara suflet si extrem de dificil si ca ii defaimeaza amintirea. Conform The Wall Stree Journal, aceasta ar fi boicotat constant filmul si cerea sa nu fie lansat, prin avocatii ei.


"O generatia intreaga isi va schimba parerea despre el, il vor vedea sub o alta lumina fata de cum il stiu eu, daca vad un film care il portretizeaza negativ" a spus Bill Campbell, un membru vechi in consiliul de conducere al companiei Steve Jobs. Alti apropiati care au vazut filmul au fost uimit de ce a reusit sa faca Fassbender. Steve Wozniak, co-fondator Apple spune ca "este incredibil cum a reusit sa surprinda personalitate lui Steve. Parca il vedeam pe el".

 


Galerie foto


Modifică setările cookies