marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul pe care nimeni nu-l dorea. Povestea din spatele The Artist, primul film mut care a castigat Oscarul dupa 85 de ani

Creatia unui regizor francez, The Artist/Artistul este un film mut, alb-negru si irezistibil. Cum a ajuns atat de apreciat un film desprins parca din anii '20 in era filmelor 3D?

Filmul pe care nimeni nu-l dorea. Povestea din spatele The Artist, primul film mut care a castigat Oscarul dupa 85 de ani

THE ARTIST este pe PROCINEMA, pe 1 ianuarie, la ora 00:00

Michel Hazanavicius, regizorul francez de 44 de ani face o calatorie in timp si nascoceste o scrisoare de dragoste la adresa perioadei de la inceputul cinemaului. Pelicula iti aminteste pe alocuri de "Singin’ in the Rain", "A Star is Born", "Sunset Boulevard" sau de filmele lui Fred Astaire si Rogers.

The Artist e un film realizat in alb-negru, al carui subiect trateaza tranzitia de la filmele mute la cele vorbite, la sfarsitul anilor 1920, la Hollywood, si implicatiile pe care le are aceasta schimbare asupra vietii unui actor de film.


In aceasta drama romantica, doi actori - interpretati de Jean Dujardin si Berenice Bejo - se gasesc in acest context la capetele opuse ale carierei - a lui incepe sa coboare, iar a ei incepe sa straluceasca.


"Este un film impotriva curentului si pe care nimeni nu-l dorea" a declarat Michel Hazanavicius aflat la al patrulea film din cariera.



THE ARTIST este pe PROCINEMA, pe 1 ianuarie, la ora 00:00
 

"Este o experienta uimitoare sa vezi un film mut. Este o forma de expresie pe care eu ca parte din public o iubesc. Este o provocare sa faci un film mut, insa face pelicula mai poetica si mai puternica.


Sunetul - limbajul intr-un film este folositor, insa poate sa si reduca modul de a transmite ceva. Cand un copil care nu poate vorbi iti zambeste te afecteaza intr-un mod diferit fata de situatia in care un adult iti zambeste. Cred ca atunci cand nu simti nevoia sa vorbesti, transmiti ceva mai puternic" le-a povestit regizorul celor de la telegraph.co.uk.


The Artist este primul film mut care a primit premiul Oscar dupa 85 de ani. Ultimul film mut care a primit ravnita statueta a fost "Wings" in 1929. Filmul cu un buget de aproape 20 de milioane de dolari potrivit Hollywood Reporter a creat mare valva la festivalurile de cinema din acest an si a avut parte de critici entuziaste.



Pelicula merge pe conceptul de film in film iar momentul in care 'apare' sunetul pe la jumatatatea acestuia este unul magic.

Actrita Berenice Bejo, casatorita cu Michel Hazanavicius joaca rolul lui Peppy Miller, o actrita care porneste de jos si ajunge unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene.


THE ARTIST este pe PROCINEMA, pe 1 ianuarie, la ora 00:00


"Provocarea a fost sa te concentrezi pe limbajul corpului. Am studiat actorii americani care ocupa foarte mult spatiu, sunt foarte zgomotosi si vorbesc cu mainile lor" a declarat aceasta.

Jean Dujardin interpreteaza rolul lui George Valentin, o vedeta a filmului mut care este lovit dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentino isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta. Actorul s-a inspirat de la staruri ca Douglas  Fairbanks si Gene Kelly.
 


"Valentin este un actor care crede in arta sa si lupta pentru ea. Poate fi arogant, insa este si integru" a povestit Jean Dujardin, un fel de George Clooney al francezilor.


Producatorul filmului Thomas Langmann (unul dintre cei mai controversati si de succes producatori francezi ai momentului) a dorit multe din scene sa fie turnate la Hollywood pentru a reda cat mai credibil perioada in care studiourile MGM promovau staruri ca Buster Keaton si Clark Gable. Filmat in 35 de zile, The Artist, recreaza Hollywoodul viselor noastre utilizand cadre din vechile studiouri de la Paramount Pictures si Warner Brother.



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies