Ads by IBU ProTV
marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul lui Xavier Dolan, "Doar sfarsitul lumii", cu Marion Cotillard si Vincent Cassel, are premiera in Romania: "Am avut senzatia ca suntem filmati cu un microscop!"

"Doar sfarsitul lumii" / "Juste la fin du monde", in regia lui Xavier Dolan, „copilul teribil al Canadei” - premiat la Cannes 2016 si selectat pe lista scurta pentru Cel mai bun film strain la Oscar 2017 - este in cinematografele romanesti din 6 ianuarie.
Filmul lui Xavier Dolan,  Doar sfarsitul lumii , cu Marion Cotillard si Vincent Cassel, are premiera in Romania:  Am avut senzatia ca suntem filmati cu un microscop!

Louis (interpretat de actorul Gaspard Ulliel), un scriitor tanar si foarte bolnav, se intoarce acasa dupa o absenta de 12 ani, pentru a-si anunta familia ca urmeaza sa moara.


Din distributia filmului fac parte: Vincent Cassel (Black Swan, Mesrine : L’Ennemi public nº1, L’Instinct de mort), Marion Cotillard (Big Fish, A Good Year, Inception, Deux jours, une nuit, De rouille et d’os, La Vie en Rose), Lea Seydoux (Spectre, The Grand Budapest Hotel, La vie d’Adele), Gaspard Ulliel (Saint Laurent, Hannibal Rising) si Nathalie Baye (Laurence Anyways, Catch Me If You Can).


Este recunoscuta maniera lui Xavier Dolan de a-si filma personajele foarte de aproape.Marilon Cotillard spunea in conferinta de presa de la Cannes: "Sincer, in Doar sfarsitul lumii, eu n-am stiut niciodata exact cum anume ma filmeaza camera… Evident, cateodata o vedeam ca este foarte foarte aproape si imi imaginam ca e un prim plan. Dar chiar si asa, nu stiam exact cum anume ma urmareste, ce urmareste… Recunosc, Xavier are o maniera foarte foarte speciala de a filma. Uneori camera era atat de aproape incat ma obisnuiam cu ea si uitam ca este acolo, devenea parte din grup, parte din mine… simteam ca respiram acolo, impreuna”.
 

Gaspar Ulliel, actorul din rolul principal, este mult mai direct: "La inceput, eu unul am avut senzatia ca suntem filmati cu un microscop! Aveam impresia ca tot ceea ce facem este marit de cateva ori.” 
 
Tanarul regizor canadian Xavier Dolan spunea despre prezenta sa la Cannes cu Doar sfarsitul lumii: ”Sunt mandru sa aduc acest film la Cannes. Fiind o adaptare a unei piese frantuzesti, cu actori francezi, mi se pare cu atat mai emotionant sa-l prezint pe teritoriu francez, in contextul acestei competitii, in cele mai bune conditii posibile pentru un cineast. Ori de cate ori lumea pomeneste de Cannes, imediat se aduc in discutie petrecerile cu multa sampanie, nesfarsitele evenimente de PR si chestii ieftine pentru cei lipsiti de imaginatie. Dar ceea ce se intampla acolo cu adevarat este altceva: se leaga prietenii, au loc intalniri, plus senzatia unica de a-ti fi proiectat filmul intr-un cinematograf celebru, unde toti respira alaturi de tine, rad cu tine sau plang cu tine. Sunt foarte emotionat ca am fost invitat din nou la Cannes”. 

Anul trecut, Xavier Dolan insusi a facut parte din juriul de la Cannes. "A fost o experienta foarte speciala pentru mine. Cu toate astea, nu cred c-as putea s-o fac in fiecare an”, a spus el.Galerie foto