marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul lui Alexandru Solomon despre Radio Europa Libera, in cinematografe din 29 noiembrie

Documentarul "Cold Waves"/ "Razboi pe calea undelor", regizat de Alexandru Solomon, va rula in cinematografele romanesti incepand din 29 noiembrie, premiera fiind programata la cinematograful Scala.
Filmul lui Alexandru Solomon despre Radio Europa Libera, in cinematografe din 29 noiembrie

Filmul va rula, in prima saptamana, la Bucuresti (Scala, Hollywood Multiplex, Cityplex), Oradea (cinematografele Lotus) si Cluj (Victoria), fiind distribuit de Hi Film Production.

Documentarul a fost lansat in premiera internationala, in 22 octombrie, la Astra Film Fest.

"Cold Waves" este un film despre Radio Europa Libera in anii '70-'80. Filmul a fost realizat pe baza unor interviuri cu fostii jurnalisti ai Radio Europa Libera, cum ar fi Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu, Ioana Magura Bernard, Serban Orescu, Nestor Ratesh, Neculai-Constantin Munteanu si Andrei Voiculescu, dar si cu oameni care, la acea vreme, erau ascultatori ai radioului din Munchen, si cu fosti membri de partid.

Bugetul productiei a fost de 450.000 de euro, Centrul National al Cinematografiei contribuind cu 25 la suta din suma totala. Filmarile pentru acest documentar au fost realizate in Romania, Germania, Franta, Belgia si SUA.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies