marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul "Le Meraviglie", cu romanca Alexandra Lungu, a castigat marele premiu al juriului la Cannes

Lungmetrajul "Le Meraviglie", de Alice Rohrwacher, in care tanara romanca Alexandra Lungu detine rolul principal, a fost recompensat, sambata, cu marele premiu al juriului la cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul Le Meraviglie , cu romanca Alexandra Lungu, a castigat marele premiu al juriului la Cannes

Intr-un sat din Umbria, vara este pe sfarsit. Gelsomina, interpretata de Alexandra Lungu, traieste alaturi de parinti si de trei surori mai mici intr-o ferma, unde se ocupa de apicultura. Fetele sunt tinute voluntar la distanta de restul lumii de tatal lor, care cultiva un raport privilegiat cu natura. Insa viata familiei va fi tulburata de sosirea lui Martin, un tanar infractor pe care il gazduiesc in cadrul unui program de reintegrare in societate, dar si de filmarile unui joc televizat care au loc in regiune.

In film, o coproductie Italia-Elvetia-Germania, joaca, printre altii, Monica Bellucci, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher si Sabine Timoteo.

Alexandra Lungu are 13 ani, este din Vrancea si se afla la prima sa aparitie intr-un film. Locuieste cu familia sa in Italia din 2006.

 

Despre tanara actrita, regizoarea filmului povesteste: "Nu stiam exact cum doream sa fie personajul Gelsomina, insa stiam ca o voi recunoaste cand o voi vedea. Si exact asta s-a intamplat. Dupa mai multe luni de cautare, nu am avut niciun dubiu cand am vazut-o pe Maria Alexandra Lungu la ora de religie (...) Avea 11 ani. De origine romana, a trait dintotdeauna in Italia. Nu a jucat niciodata comedie. Am petrecut mult timp cu albinele pentru ca, la fel ca personajul sau, sa stapaneasa perfect gesturile apicultorilor".

"Sa lucrez cu ea a fost o adevarata bucurie si cele mai importante lucruri sunt prezenta sa generoasa si faptul ca i-a placut sa lucreze cu noi", a mai spus Rohrwacher, potrivit site-ului oficial al Festivalului de la Cannes.

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai si se va incheia duminica.

La gala de premiere de sambata seara, regizorul turc Nuri Bilge Ceylan a castigat marele trofeu Palme d'Or, pentru lungmetrajul "Winter Sleep".

 

Sursa: Mediafax

 

Sursa FOTO: Getty Images


Galerie foto


Modifică setările cookies