marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul cu cele mai spectaculoase locatii din istoria cinematografiei. Imaginile iti vor mangaia ochii si starni imaginatia

The Fall, primul film produs de Tarsem Singh in 2006, a insemnat filmari in 22 de tari. In ordine alfabetica: Africa de Sud, Argentina, Bolivia, Brazilia, Cambodgia, Cehia, Chile, China, Egipt, Fiji, Franta, India, Indonezia, Italia, Maldive, Marea Britanie, Namibia, Nepal, Romania, Spania, Statele Unite si Turcia.

Filmul cu cele mai spectaculoase locatii din istoria cinematografiei. Imaginile iti vor mangaia ochii si starni imaginatia


 

   Inainte sa trecem in revista cateva dintre minunile lumii in care a fost filmata povestea lui The Fall trebuie sa precizam cateva detalii pline de sens.

   Mare parte din locatii au fost alese si integrate in scenariu de regizorul Tarsem Singh dupa ce acesta a avut ocazia sa le viziteze in timpul filmarilor unor reclame tv. Tarsem Singh sustine ca nu exista nici macar un efect CGI adaugat in The Fall si ca tot ce vedem a fost filmat on location.

   The Fall
a castigat mai multe premii pentru imagine si este pentru multi cinefili inraiti printre cele mai spectaculoase filme din punct de vedere vizual din istoria cinematografiei. In Asia exista agentii de turism care ofera tururi speciale The Fall – mergand in locatiile senzationale in care s-a filmat pelicula.


   1. Villa Adriana, Tivoli, Lazio, Italia

   Un loc intrat in patrimonial UNESCO, Villa Adriana se afla la cativa kilometri de Roma si a fost creata in secolul 2 de imparatul roman Adrian ca o imbinare de elemente arhitecturale egiptene, grecesti si romane. 



   2. Sossusvlei, desertul Namib, Namibia

   Desertul Namib inseamna 2000 de kilometri de nisip pe coasta Atlanticului african acoperind trei tari: Angola, Namibia si Africa de Sud. Sossusvlei este un lac uscat inconjurat de dune rosiatice inalte si de 325 de metri. 




   3. Palatul Orasului Jaipur, Rajasthan, India

   Un complex impresionant si vast de gradini, curti si cladiri construite in nord-estul orasului Jaipur intre 1729 si 1732 de Sawai Jai Singh II.




   4. Gradina Zoologica din Buenos Aires, Argentina

    Deschisa in 1875, Gradina Zoologica din Buenos Aires are o suprafata de 18 hectare, echivalentul a 20 de stadioane de fotbal, si gazduieste peste 2500 de exemplare de animale printre care peste 175 de specii de pasari.



   5. Podul lui Carol, Praga, Cehia

   Construit incepand din 1357, Podul lui Carol a reprezentat pentru multa vreme singura posibilitate de a traversa raul Vltava. Astazi este unul din cele mai cunoscute obiective turistice ale orasului impreuna cu statuile cu care a fost decorat.



   6. Mormantul lui Akbar, Sikandra, India

   Cel mai important imparat al Imperiului Mogul, Akbar cel Mare, a inceput el insusi sa construiasca in jurul anului 1600 un templu in care sa fie ingropat la sfarsitul vietii. 




   7. Hagia Sofia, Istanbul, Turcia

   Biserica ortodoxa, biserica catolica, moschee si muzeu – asa arata destinul uneia dintre cele mai impresionante opere de arhitectura mangaiate de valurile Bosforului


   8. Templul Gunung Kawi, insula Bali, Indonezia

    Datand din secolul 11 acest complex include 10 fete sculptate in stanca de pana la 7 metri inaltime dedicate regelui Anak Wungsu si reginelor sale preferate. 


   
   9. Piramidele de la Giza, Egipt

   Una dintre cele 7 minuni ale lumii antice nu mai are nevoie de nicio prezentare. 



   10. Templul Bayon, Angkor Wat, Cambodgia

    Cel mai neasteptat lucru la aceasta mostra de arhitectura a khmerilor consta in multitudinea de chipuri de dimensiuni uriase sculptate in piatra.

   11. Taj Mahal, Agra, India

   Imbinare de elemente arhitecturale persane, turcesti si idiene, Taj-ul este un mausoleu de marmura alba ridicat de imparatul Shah Jahan in memoria celei de-a treia lui sotii, Mumtaz Mahal, ce a intrat in 1983 in patrimonial universal UNESCO.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies