marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmul "Comoara", proaspat premiat la Cannes, a fost proiectat la TIFF intr-un loc neobisnuit

Fiecare zi a Festivalului International de Film Transilvania vine cu noi surprize pentru public. Dupa proiectiile de la piscina, iubitorii de film au fost invitati la cinematograf in aer liber, intr-un muzeu de sculpturi din fan. Peste 500 de persoane au urmarit pelicula "Comoara", regizata de Corneliu Porumboiul, proaspat premiata la Cannes. Printre spectatori au fost si localnici care au luat parte pentru prima oara la un asemenea eveniment.

Filmul Comoara , proaspat premiat la Cannes, a fost proiectat la TIFF intr-un loc neobisnuit

Putin dupa apusul soarelui, dealurile din satul Vlaha, aflat la cativa kilometri de Cluj Napoca, au prins viata. Iubitorii de film au luat cu asalt cinematograful in aer liber, unde a rulat pelicula Comoara, in regia lui Corneliu Porumboiu. Spectatorii, fie ca au stat pe scaune, pe rogojini sau direct pe iarba, au fost incantati de sala de cinema improvizata la muzeul din localitate, unde sunt expuse sculpturi din paie.


Spectator: "Pentru prima data la TIFF locatia asta mi s-a parut chiar o idee super".



Cateva dintre creatiile lui Erno Bartha au fost expuse chiar si la Londra, in anul 2012, la un eveniment din cadrul Jocurilor Olimpice.



Oana Giurgiu, directorul executiv al festivalului: "Chiar ma bucur ca au venit foarte multi atat din Cluj, dar si din satele vecine."



Erno Bartha, sculptor: "Este un loc pe care initial l-am creat pentru mine, dar vazand cati doritori sunt am impartit acest lucru, bucuria fiind mai mare."



Printre spectatori s-au facut remarcate cateva localnice din satul care a gazduit evenimentul. Imbracate in costume traditionale, au urmarit cu atentie filmul: "La Cluj nu ne-am putea duce, ca nu avem mijloace de transport."



Miercuri, la cinematograful in aer liber din Piata Unirii din Cluj Napoca va rula filmul "De ce eu?", regizat de Tudor Giurgiu.

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies