marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele lunii martie la cinema: Chappie, cu Hugh Jackman, Insurgent si Cinderella se lanseaza in Romania. Care sunt filmele pe care nu trebuie sa le ratezi

Luna martie ne aduce stralucirea povestilor clasice in Cinderella, un nou fillm live action inspirat de cel mai celebru basm

Filmele lunii martie la cinema: Chappie, cu Hugh Jackman, Insurgent si Cinderella se lanseaza in Romania. Care sunt filmele pe care nu trebuie sa le ratezi

Chappie
Regie: Neil Blomkamp
Distributie: Hugh Jackman, Shalto Copley
Data: 6 martie
 

Chappie este povestea unui robot care este rapit de doi criminali, imediat dupa ce este creat, si ajunge sa fie copilul adoptiv al unei familii disfunctionale. El este o progenitura cu calitati deosebite, dar in acelasi timp...robot. Alaturi de Hugh Jackman si Shalto Copley, mai joaca si Sigourney Weaver.

 

The Loft
Regie:Erik Van Looy
Distributie: Karl Urban, Wentworth Miller
Data: 6 martie

 

The Loft si aduce in prim plan povestea a cinci barbati insurati, care planuiesc in secret sa inchirieze un penthouse in oras, unde sa isi poata indeplini fanteziile cele mai ascunse. Dar micul lor plan se transforma intr-un cosmar. Acesta este primul film in care apare Wentworth Miller, dupa o pauza de cativa ani.


Jimmy's Hall
Regie: Ken Loach
Distributie: Barry Ward, Simone Kirby, Andrew Scott
Data: 6 martie

 

In 1921, pacatul lui Jimmy Gralton (personajul principal din Jimmy’s Hall) a fost sa construiasca o sala de dans la o rascruce de drumuri rurale, intr-o Irlanda la un pas de razboi civil (iunie 1922 - mai 1923). Salonul era un loc unde tinerii puteau veni sa invete, sa danseze, sa viseze, dar mai presus de toate sa fie liberi. Pe masura ce popularitatea salii a crescut, reputatia de spirit liber a adus-o in atentia Bisericii si a politicienilor care l-au obligat pe Jimmy sa fuga, iar salonul sa fie inchis.Un deceniu mai tarziu, in 1932, Jimmy se intoarce si redeschide salonul. Razboiul Civil a trecut, dar Biserica a ramas.

 


 

 

Cinderella
Regie: Kenneth Branagh
Distributie: Lily James, Cate Blanchett
Data: 13 martie

 

Cinderella este adaptarea celebrului basm, de aceasta data in versiunea regizorului britanic Kenneth Branagh. Cand tatal ei moare, frumoasa Ella (Lily James) are parte numai de necazuri din partea mamei ei vitrege. Transformata in slujnica si cu numele schimbat in Cenusareasa, fata ar putea usor sa-si piarda speranta, dar tine la sfatul primit de la mama ei pe patul de moarte, "fii buna si ai curaj". Viata Cenusaresei se schimba o data pentru totdeauna cand in padure da peste un strain chipes, despre care habar nu are ca este chiar printul regatului. Oare il va mai intalni?

The Cobbler/ O zi in pantofii altcuiva
Regie: Thomas McCarthy
Distributie: Adam Sandler, Dan Stevens
Data: 13 martie

 

Max Simkin (Adam Sandler) e un cizmar din New York, aflat la a patra generatie in mestesugul sau. Un tip intre doua varste care locuieste cu mama lui (Lynn Cohen), Max nu are o viata prea interesanta, singura lui preocupare fiind sa aiba grija de atelierul pe care i l-a lasat tatal sau (Dustin Hoffman) inainte de a disparea, cu multi ani in urma. Isi petrece zilele reparand incaltamintea vecinilor sai de cartier, fiind martor tacut la felul in care acestia traiesc, de multe ori dorindu-si sa fie in locul lor. Singurul sau prieten este Jimmy barbierul (Steve Buscemi). Intr-o zi, masina lui de cusut se strica tocmai cand avea de terminat o comanda importanta pentru un gangster local (Cliff 'Method Man’ Smith), si se vede fortat sa apeleze la o masina veche, mostenire de familie. Nu peste mult timp va descoperi ca aceasta nu e o masinarie oarecare, si ca nici el nu e un cizmar obisnuit.

 

 

 

 

Aferim!
Regie: Radu Jude
Distributie: Teodor Coban, Toma Cuzin
Data: 13 martie

 

In "Aferim!", Teodor Corban intepreteaza rolul zapciului Costandin pornit in cautarea unui rob fugar in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Fimul a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin si a castigat Ursul de Argint.


 

Leviathan
Regie: Andrey Zvyagintsev
Distributie: Aleksey Serebryakov, Elena Lyadova, Roman Madyanov
Data: 13 martie

 

Leviathan este o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestita ca un conflict intre un simplu mecanic si un primar corupt. Personajul principal este un mecanic (Alexei Serebriakov) dintr-un orasel situat in Peninsula Kola, in nord-vestul Rusiei, care il infrunta cu toate puterile sale pe primarul (Roman Madianov) care a pus ochii pe terenul sau. Andrei Zviaghintev si Oleg Neghin semneaza scenariul inspirat de intamplari reale din Rusia.

 

 
           
   

Insurgent

Regie: Robert Schwentke
Distributie: Shailene Woodley, Theo James
Data: 20 martie

 

In Insurgent, Tris (Shailene Woodley), Four (Theo James) si Caleb (Ansel Elgort) calatoresc spre un Chicago apocaliptic. Acum, dupa evenimentele din Divergent, cele patru factiuni sunt la un pas de razboi. Asa ca, Tris, marcata de ceea ce s-a petrecut si de vinovatie, va accepta faptul ca face parte dintre Divergenti, fara sa stie insa, ce o asteapta pe acest drum.
 

The Gunman
Regie: Pierre Morel
Distributie: Sean Penn, Idris Elba, Javier Bardem
Data: 20 martie
 

Sean Penn are o ultima misiune in The Gunman.Pe viata si pe moarte. Fost combatant in fortele speciale, acesta e vanat pentru a fi eliminat chiar de catre fostul sau angajator. In acest action-thriller politic, Sean Penn intra intr-o cursa contracronometru pentru a-i ucide el primul pe cei care vor sa-l ucida, din jungla Africii pana in strazile Londrei.


Home
Regie: Tim Johnson
Distributie:  Jim Parsons, Steve Martin
Data: 27 martie

In animatia "Home", un grup de extraterestri cauta refugiu pentru a scapa de dusmanii lor, ascunzandu-se pe Pamant.Vocile sunt asigurate de nume celebre ca Jim Parsons, Jennifer Lopez sau Rihanna.



 

Kidnapping Freddy Heineken/Rapirea lui Freddy Heineken
Regie: Daniel Alfredson
Distributie: Sam Worthington, Anthony Hopkins
Data: 27 martie

Filmul prezinta povestea din interior a planificarii, executarii, consecintelor si prabusirii finale a rapitorilor magnatului berii Alfred "Freddy" Heineken, care a dus la cea mai mare rascumparare platita vreodata pentru o persoana.

 

 


 



Modifică setările cookies