marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele de un miliard de dolari in 2013: Iron Man, The Hunger Games si Man of Steel vor face cele mai mari incasari in acest an

2013 poate stabili recorduri la capitolul incasari de box office pentru filmele hollywoodiene.

Filmele de un miliard de dolari in 2013: Iron Man, The Hunger Games si Man of Steel vor face cele mai mari incasari in acest an

Acum 5 ani, clubul miliardarilor in cinematografie era restrans la 3 filme: Titanic, The Lord of the Rings: The Return of the King si Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, toate cu incasari mondiale ce depasesc un miliard de dolari. Dupa ce 3D-ul a devenit o moda la Hollywood, fapt ce a crescut preturile biletelor de cinema, iar pietele de film din Rusia si China s-au extins, pragul de 1 miliard de $ incasari mondiale n-a mai devenit un lucru atat de greu de atins.

In 2012, patru filme au facut incasari de peste 1 miliard, aducand cel mai profitabil an la Hollywood: Skyfall, The Dark Knight Rises, The Avengers si The Hobbit: An Unexpected Journey. Cei de la BoxOfficeMojo.com au facut o analiza si au ales filmele care au cele mai multe sanse sa faca 1 miliard de dolari incasari mondiale in 2013. Marii favoriti sunt Iron Man 3, The Hunger Games, dar si Man of Steel.
 

Iron Man 3
Data: 26 aprilie

Iron Man 3 aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna. Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas.Al treilea capitol din franciza celor de la Marvel/Disney realizat in coproductie cu chinezi va fi mult mai intunecat decat primele doua filme care au realizat incasari de peste 1.2 miliarde de dolari incepand cu 2008.Interpretat de Ben Kingsley - Mandarin este marele sau dusman in cel de-al treilea film. Acesta este un terorist international a carui marca e reprezentata de cele "Zece Inele"- simbolul organizatiei teroriste care l-a rapit pe Tony Stark in primul film Iron Man.


 

Star Trek Into Darkness
Data: 17 mai 

Fara indoiala Star Trek Into Darkness sau Star Trek 2 este unul dintre cele mai asteptate filme science fiction din 2013. Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau. In distributia filmului ii regasim pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch

 

 

The Fast and the Furious 6
Data: 24 mai

Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi.De la jaful din Rio unde au lovit serios imperiul unui rege al drogurilor si au adus 100 de milioane de dolari echipajului, Dom (Vin Diesel) si Brian (Paul Walker), s-au despartit si au colindat lumea. Faptul ca nu se pot reintoarce acasa si ca traiesc mereu fugind de bratul legii a facut ca vietile lor sa fie incomplete. Intre timp, Hobbs (Dwayne Johnson) a dat de urma unei organizatii de mercenari extrem de duri si de bine pregatiti a carei retea se intinde pe teritoriul a 12 tari si a carui lider (Luke Evans) are ca mana dreapta o pe persoana pe care Dom o iubea, dar pe care o credea moarta: Letty (Michelle Rodriguez).Singura cale de a distruge organizatia este sa o infrunte in strada. Asa ca Hobbs il roaga pe Dom sa isi reuneasca echipa in Londra. Rasplata? Anularea pedepselor pentru intreaga echipa si posibilitatea de se intoarce acasa si de a-si reintregi familiile

 

 

Monsters University
Data: 21 iunie 2013

Cei mai simpatici monstri revin pe marile ecrane. Una dintre cele mai iubite animatii, Monsters Inc. are parte de un prequel, Monsters University, care promite sa fie la fel de amuzanta si plina de creaturi bizare. Monsters Inc. a fost lansata in 2001 si a facut incasari globale de 533 de milioane de dolari, o suma uriasa. Personajele vor avea parte de vocile actorilor Billy Crystal, Steve Buscemi, Jennifer Tilly. Actiunea va ave loc cu 10 ani inainte de evenimentele din Monsters Inc. si vor aduce in prim plan aventurile lui Sulley (John Goodman) si Mike (Billy Crystal) impreuna cu cei mai tari monstri.
 


 

Despicable Me 2
Data: 5 iulie 2013

Despicable Me a avut un real succes si a devenit una dintre cele mai profitabile animatii din 2010. Cu un buget de doar 69 de milioane de dolari, filmul regizat de Pierre Coffin si Chris Renaud a strans incasari de 543 de milioane de dolari la nivel mondial si s-a clasat pe locul 7 in topul celor mai vizionate filme din 2010. Asa ca era normal ca producatorii sa duca mai departe aventurile. Gru si cele trei fetite se vor intoarce, insa un nou personaj le va atrage atentie tuturor: cel interpretat de Al Pacino, care joaca pentru prima data intr-o animatie. Jason Segel va reveni si el in rolul lui Vector, eroul negativ.



 

Thor: The Dark World
Data: 8 noiembrie 2013


Chris Hemsworthreia rolul zelului tunetului, alaturi de Natalie Portman in rolul lui Jane Foster si Tom Hiddleston, in rolul lui Loki. Sequelul va fi regizat de Alan Taylor, cunoscut pentru serialul Game of Thrones, dupa ce Kenneth Branagh nu s-a mai implicat in proiect. Thor: The Dark World continua aventurile lui Thor, marele razbunator, intr-o batalie epica in care trebuie sa salveze Pamantul si cele 9 regate din Asgard de pericolul unui dusman misterios care vrea sa cucereasca singur Universul. Dupa bataliile din Thor si The Avengers, Zeul Tunetului trebuie sa asigure ordinea in cosmos insa Malekith vrea sa se razbuna si sa aduca intunericul peste Univers. Fortat sa infrunte un inamic in fata caruia Odin si cei din Asgard raman neputinciosi, Thor se va imbarca in cea mai periculoasa calatorie a sa, care il va reuni cu Jane Foster, insa acesta va fi nevoit sa sacrifice totul pentru a salva omenirea.



 

The Hunger Games: Catching Fire
Data: 22 noiembrie

Cea de-a doua parte a aventurilor lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), eroina Jocurilor Foamei/ The Hunger Games din lumea distopica descrisa in romanele lui Suzanne Collins, va fi lansata anul viitor.  Katniss Everdeen revine acasa dupa castigarea celei de-a 74-a editii a Jocurilor Foamei alaturi de Peeta Mellark. Triumful lor inseamna insa ca vor trebui sa-si paraseasca prietenii si familia pentru a porni intr-un Turneu al victoriei prin toate districtele. Katniss simte ca in districte mocneste o revolta, insa Capitolul este inca tare pe pozitii, iar Presedintele Snow se ocupa de o alta editie a Jocurilor Foamei care ar putea schimba permanent Panem-ul. Primul Hunger Games a fost lansat in luna martie 2012 si a devenit un fenomen in cultura pop si mai ales in randul adolescentilor nord-americani, obtinand incasari de 686 de milioane de dolari pe plan mondial.

 

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Data: 13 decembrie 2013

Peter Jackson se intoarce in universul Lord of The Rings cu o trilogie exceptionala, filmata cu o tehnica revolutionara  - cu 48 de cadre pe secunda. Primul film a fost lansat pe 14 decembrie, urmand ca a doua parte sa fie lansata peste 1 an, pe 13 decembrie. Partea a doua a trilogiei se va numi The Hobbit: The Desolation of Smaug si se va lansa pe 13 decembrie 2013 si ne va arata in detaliu povestea Dragonului Smaug, cel ce pazeste comoara pe care Bilbo si Dwarfii vor sa o recupereze.
 


Man of Steel
Data: 14 iunie

Man of Steel are si el sanse mari sa ajunga filmul anului: Warner Bros. are nevoie de o franciza puternica in spate dupa pierderea lui Harry Potter si Batman. Primele imagini din trailerele pentru noul Superman cu Henry Cavill pe afis si Zack Snyder regizor i-au entuziasmat pe fani si arata influenta lui Christopher Nolan (trilogia The Dark Knight) in crearea unui Superman mai intunecat si complex ca niciodata.

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies