marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele anului 2012 in Romania: 6 pelicule au facut peste un milion de dolari incasari in box office

In 2012, romanii s-au inghesuit in cinematografe sa vada filme cu super eroi, animatii pline de umor, dar si cel mai recent film din seria Twilight. O parte dintre romani au fost cuceriti de eleganta si stilul lui Daniel Craig in cel mai recent film din seria Bond, Skyfall.

Filmele anului 2012 in Romania: 6 pelicule au facut peste un milion de dolari incasari in box office

 

Iata care sunt cele 6 filme ce au facut in 2012 peste un milion de dolari incasari in  box-office-ul romanesc.

 

1.Ice Age 4: Continental Drift
Regie:  Steve Martino, Mike Thurmeier
Distributie: Ray Romano, Denis Leary, John Leguizamo
Incasari in Romania:  1.984.782 $  (20 saptamani)


Romanii sunt vesnic indragostiti de veverita preistorica Scrat, dovada fiind incasarile exceptionale pe care le-a facut al patrulea film din serie la noi in tara.  Ice Age 4: Continental Drift a strans incasari de 1.9 milioane de dolari in 20 de saptamani, o cifra impresionanta pentru o animatie. Desi criticii nu au mai laudat la fel de mult a patra parte din seria Ice Age, atat romanii cat si fanii din intreaga lume s-au inghesuit sa vada aventurile eroilor din epoca de gheata, iar Ice Age 4 a ajuns la incasari mondiale de aproape 900 de milioane de dolari.


 

 

2. Skyfall
Regie: Sam Mendes
Distributie: Daniel Craig, Javier Bardem, Judi Dench
Incasari in Romania: 1.486.110 $ (5 saptamani)

Cel mai recent film cu James Bond a devenit un succes rasunator. Al treilea film cu Daniel Craig din serie este numit de foarte multi critici drept cel mai bun film din intreaga franciza cu agentul 007 si este considerat printre cele mai bune filme lansate in 2012. Si romanii au fost cuceriti de sarmul lui Daniel Craig, Skyfall incasand in Romania 1.4 milioane de dolari, in doar 5 saptamani. La nivel global, Skyfall a trecut de 900 de milioane de dolari si ar putea deveni primul film din serie care atinge pragul de 1 miliard de dolari incasari mondiale.

 

 

 


3.The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2
Regie: Bill Condon
Distributie: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
Incasari in Romania:  1.249.893 $ ( 2 saptamani)

Ultimul film din seria Twilight s-a dovedit a fi un castigator in box-office, asa cum se asteptau de la inceput producatorii. Filmul care a declansat un fenomen mondial si i-a transformat in staruri pe Kristen Stewart si Robert Pattinson a fost printre cele mai populare filme in Romania. Ultima parte a seriei Amurg a facut la noi in tara, in doar 2 saptamani, incasari de peste 1 milion de dolari, dovada ca romanii au fost nerabdatori sa o vada pe Bella, eroina seriei, in ipostaza de vampir.

 

 

 

 

 

4.The Avengers
Regie: Joss Whedon
Distributie: Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Incasari in Romania: 1.090.181 $  ( 13 saptamani)


Hulk, smash!
suna replica lui Captain America in blockbusterul care a zdrobit box-office-ul mondial in 2012. Echipa de eroi de la Marvel (Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, Hawkeye) a distrus orice speranta la capitolul incasari, devenind cel mai profitabil film al anului, cu incasari globale de 1.5 miliarde de dolari. Romanii au fost innebuniti dupa super eroii Marvel, iar The Avengers a incasat din Romania 1 milion de dolari in 13 saptamani.

 

 


 

5.The Dark Knight Rises
Regie: Christopher Nolan
Distributie: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Marion Cotillard
Incasari in Romania: 1.086.810 $ (17 saptamani)


Ultimul film din trilogia The Dark Knight creata de Christopher Nolan a reusit sa impresioneze atat criticii cat si publicul. Romanii s-au inghesuit si ei sa vada cum se termina legenda Cavalerului Negru, iar The Dark Knight Rises a facut in Romania incasari de 1 milion de dolari in 17 saptamani. Pelicula a avut parte de o distributie exceptionala formata din Christian Bale, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Michael Caine, Tom Hardy, Morgan Freeman si Gary Oldman.

 

 

 

 

6.Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Regie: Eric Darnell, Tom McGrath, Conrad Vernon        
Distributie: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer
Incasari in Romania: 1.043.185 $   (24 saptamani)


I like to move it, move it. Gasca nebuna de animale de la Zoo si bunul lor prieten, King Julien au reusit inca o data sa cucereasca publicul in Madagascar 3. In Romania, filmul s-a aflat pe lista celor mai vizionate pelicule din 2012, cu incasari de 1 milion de dolari in 24 de saptamani. La nivel global, Madagascar 3 a fost un real succes cu 741 de milioane de dolari. 

 

 

 

Alte doua filme s-au apropiat de suma de 1 milion de dolari incasari in Romania:

 

 

Brave
Regie: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Distributie: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson
Incasari in Romania: 920.000 $ (15 saptamani)


Prima animatie de la Pixar care are in centul o eroina i-a cucerit imediat pe romani. Brave a facut in Romania 920.000 de dolari in 15 saptamani de la lansare. Eroina celor de la Pixar a cucerit si criticii, care au fost impreisonati de poveste, dar si de efectele speciale.
 

 

 

 

Love is All You Need
Regie: Susanne Bier
Distributie: Pierce Brosnan,  Trine Dyrholm
Incasari in Romania: 920.000 $ (4 saptamani)

Pierce Brosnan demonstreaza ca nu si-a pierdut deloc din carisma cu cucerea milioane de femei in seria James Bond. Una dintre cele mai mari surprize din box-office-ul romanesc in acest an o reprezinta comedia romantica Love is All You Need, regizata de Susanne Bier, o regizoare europeana extrem de apreciata. In 4 saptamani, filmul a strans 920.000 de dolari, un record pe care nu l-au atins alte filme cu pretentii ca Prometheus sau The Amazing Spider-Man.


 

 

Sursa cifre: Agentia Champions


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies