marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Filmele de 1 miliard de dolari: 10 blockbustere care vor domina box-office-ul mondial in urmatorii ani

Urmatorii 3 ani anunta o multime de blockbustere foarte asteptate de fani si care au toate sansele sa intre in clubul miliardarilor. Cei de la Whatculture au ales 10 filme care vor face incasari de 1 miliard de dolari. 

Filmele de 1 miliard de dolari: 10 blockbustere care vor domina box-office-ul mondial in urmatorii ani

In momentul in care pelicula Titanic a realizat incasari de 1 miliard de $ a marcat un record mondial, fiind primul film care a atins o asemenea performanta pana de curand cand James Cameron a lansat 12 ani mai tarziu Avatar. Din acel moment, nu putine au fost filmele care au depasit acest prag. 
 

Pana in prezent, filmele care au reusit sa marcheze o asemenea performanta sunt The Dark Knight, The Hobbit: An Unexpected Journey, Jurassic Park, Alice in Wonderland, Star Wars Episode I: The Phantom Menace, The Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Toy Story 3, The Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, The Dark Knight Rises, Skyfall, Transformers: Dark of the Moon, Iron Man 3, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 si The Avengers.
 

Iata lista filmelor care vor incasa in viitorul apropiat fabuloasa suma:

 

1. Transformers: Age of Extinction
Triologia lui Michael Bay a avut incasari, pana in prezent, de aproximativ 2.7 miliarde de $. De exemplu, Transformers: Dark of the Moon a incasat in ciuda scorului de 36% de pe rottentomatoes un total de 1.1 miliarde de dolari. Este previzibil un urmator mare castig pentru ecranizarea Transformers: Age of Extinction care se va apropia si poate va intrece chiar fabuloasa suma datorita proiectarilor in 3D si IMAX.

 

2. Through The Looking Glass
Alice in Wonderland este un alt film de o calitate indoielnica ce a avut incasari de peste un miliard in ciuda remarcilor negative ale criticilor. Cum mai nou sunt la moda sequel-urile, si Alice in Wonderland se va bucura de unul cu titlul Through The Looking Glass bazat aproape deloc pe romanul lui Lewis Carroll in care Johnny Depp va reveni in rolul Palarierului Nebun.

Este interesant de vazut daca publicul va alege sa vina in aceeasi masura in cinematografe pentru a vedea pelicula ce va aparea in 2015 ca in cazul lansarii primei editii.

 

3. Bond 24
Seria care prezinta povestea spionului britanic este una din cele mai profitabile din toate timpurile – ceea ce nu e totusi atat de greu de realizat avand in vedere faptul ca de-a lungul a peste 50 de ani s-au lansat 23 de filme.
 

"Skyfall", cea mai recenta a seriei, a intrat in top 10 al filmelor cu cele mai mari incasari din istorie. Cel de-al 24-lea film din seria "James Bond" s-ar putea intitula "Devil May Care" si va fi realizat pe baza romanului omonim scris pentru a marca implinirea a 100 de ani de la nasterea scriitorului Ian Fleming. Incasari estimate: peste un miliard de dolari.

 

4 The Hobit: The Desolation of Smaug
The Hobbit: An Unexpected Journey s-a dovedit a fi un succes financiar, intrecand The Fellowship of the Ring si The Two Towers, dar putin sub incasarile pentru Return of the King.
 

Desi decizia scenaristului de a imparti cartea in 3 filme pare un gest inutil, revenirea lui Orlando Bloom ca Legolas si o perspectiva mai sumbra asupra calatoriei vor atrage cu siguranta publicul si vor asigura incasari apropiate de idealul producatorilor de la Hollywood - 1 miliard de $. 

 

5. Finding Dory
Pixar a dat lovitura cu Finding Nemo, incasand 921 de milioane de $ care au fost depasite apoi de incasarile de la Toy Story 3 pentru ca in final sa se pregateasca o noua animatie de milioane (la propriu) ce va fi lansata pe 25 noimebrie 2015 - Finding Dory. Luand in considerare succesul primului film, este de asteptat ca si acest film sa aiba incasari de minim 1 miliard.

 

6. Justice League
Desi exista ezitari asupra lansarii animatiei Justice League intrucat se asteapta rezultatele Batman vs Superman din 2015, succesul va fi cu siguranta inevitabil. Cum Batman si Superman sunt atractiile momentului, implicarea lor intr-o productie ce ii alatura Ligii Dreptatii este de asteptat sa aiba un succes rasunator. Marea intrebare este daca se vor apropia de performanta celor de la Marvel insa doar timpul poate da raspunsul la asemenea intrebari.

 

7. Avatar 2
Dupa succesul din 2009, James Cameron se pregateste sa dea lovitura din nou cu lansarea celui de-al doilea film ce prezinta universul Avatar. Daca prima parte a strans 2.8 miliarde de $, specilistii de la Total Film prevestesc incasari de 3 miliarde de $ pentru sequel. Cameron se va afla sub o mare presiune pentru a concura cu succesul primului film dar povestea a fost imbunatatita datorita cooptarii unor scenaristi de succes, iar asta poate garanta un castig impresionant mai ales ca fanii au discutat neintrerupt despre sequel. 

 

8. Batman vs Superman
Dupa cum se stie Batman este deja o garantie a succesului in box office-uri, iar alaturarea lui Superman pentru prima data in cadrul aceleiasi pelicule dubleaza sansele celor de la Marvel. Fanii continua sa discute inca de la primele zvonuri legate despre posibilitatea realizarii unui asemenea film si, in ciuda primirii nefericite a lui Ben Affleck in rolul lui Batman, producatorii se pot astepta sa incasari substantiale dupa lansarea din 17 iulie 2015.

9. Avengers: Age of Ultron
A existat o perioada cand Avengers a fost considerat proiectul cel mai riscand al celor de la Marvel, insa incasarile de 1.5 miliarde de $ au dovedit contrariul propulsandu-l pe locul 3 la nivel mondial in materie de incasari. Chiar si productia Iron Man 3 s-a alaturat clubului miliardarilor astfel incat, atata timp cat urmatorul film va fi creat pe aceeasi linie remarcabila care l-a mentinut pana acum in topuri, castigul este garantat.

 

10. Star Wars Episode VII
Singurul film mai asteptat decat Star Wars Episode VII a fost Episode 1: The Phantom Menace care a reusit sa incaseze 924.3 milioane de $, iar relansarea sa in 3D din 2012 i-a mai adaugat 102 milioane de $. In ciuda faptului ca urmatoarele doua pelicule ale seriei Attack of the Clones si Revenge of the Sith nu au reusit sa recastige simpatia publicului, cei de la Disney cu regizorul J.J. Abrams la comanda promit sa modernizeze o "nostalgie" pentru americani, dar si pentru restul lumii. Va fi fara indoiala filmul eveniment de peste 2 ani: specialistii sustin ca are forta sa stranga incasari mondiale de 1.5 miliarde de $. Cu trio-ul central Mark Hamill, Carrie Fisher si Harrison Ford, revenirea filmului provoaca emotii puternice. 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies