marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia:  Everest, cu Jake Gyllenhaal, The Danish Girl, cu Eddie Redmayne, printre cele mai asteptate productii la editia din acest an

Pe 2 septembrie, ncepe festivalul de film de la Venetia, iar oferta este una variata. Pret de 11 zile, cinefilii se vor putea bucura de cateva zeci de productii. Evenimentul va fi deschis de pelicula "Everest", cu Jake Gyllenhaal.

Festivalul de Film de la Venetia: Everest, cu Jake Gyllenhaal, The Danish Girl, cu Eddie Redmayne, printre cele mai asteptate productii la editia din acest an

Leul de aur, trofeul traditional, va fi decernat pe 12 septembrie, unuia din cele 21 de filme aflate in competitia oficiala.

Mostra, cel mai vechi festival de film din lume, promite 11 zile captivante, cu multa stralucire pe covorul rosu, petreceri si, nu in ultimul rand, premiere mult asteptate. Daca alte festivaluri aduna si cateva sute de titluri, la Venetia sunt mai putin de 60, la toate sectiunile. "Mizam pe calitate, nu pe cantitate" - spune directorul festivalului.

Alberto Barbera, directorul Festivalului de film: "Calitatea e, desigur, o provocare care iti aduce mai multa satisfactie decat simpla inscriere a unui mare numar de filme in festival. Dar juriul va avea o misiune mai dificila si mai complicata".

Cele 21 de lungmetraje din selectia oficiala vor fi "cantarite" de un juriu prezidat de cineastul mexican, Alfonso Cuaron. In urma cu doi ani, el a deschis festivalul, cu Gravity. Alaturi ii vor sta acum actritele Diane Kruger si Elizabeth Banks, precum si un realizator taiwanez si un scenarist turc.

Alberto Barbera, directorul Festivalului de film: "Unul dintre cele mai dificile lucruri este alegerea filmului de deschidere. Avem nevoie de un film care este, in acealsi timp, spectaculos, cu emotie si personaje bine conturate."


Everest, un film spectaculos cu Jake Gyllenhaal, Josh Brolin si Emily Watson va deschide balul. Este inspirat dintr-o tragedie reala, din 1996, cand opt oameni au pierit pe cel mai inalt munte de pe glob.

Romania este prezenta la Venetia doar indirect, prin coproductia Il Viaggio (VIAGIO), in regia italianului Adriano Valerio. Filmul, care prezinta un italian venit in Banat ca sa faca agricultura, a fost selectat in sectiunea Settimana Internazionale della Critica.

Iata cateva dintre cele mai asteptate filme din acest an, la Venetia

Everest
Regie:Baltasar Kormákur
Distributie: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin si Emily Watson

Everest, un film spectaculos cu Jake Gyllenhaal, Josh Brolin si Emily Watson va fi proiectat in deschiderea festivalului. Este inspirat dintr-o tragedie reala, din 1996, cand opt oameni au pierit pe cel mai inalt munte de pe glob.

 

 


Beast of No Nation

Regie: Cary Fukunaga
Distributie: Idris Alba

"Beasts of No Nation" este bazat pe romanul celebru si aclamat, scris de autorul nigerian, Uzodinma Iweala, care spune povestea lui Agu, un copil soldat luat de langa familia sa pentru a luptat in razboiul civil din tarile africane.

 

 

Black Mass
Regie: Scott Cooper
Distributie: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch

 

"Black Mass" prezinta povestea agentului FBI John Connolly, interpretat de Joel Edgerton, care incearca, in anii 1960, sa-l convinga pe gangsterul James 'Whitey' Bulger, intruchipat de Johnny Depp, sa colaboreze contra mafiei. Din distributie mai fac parte Benedict Cumberbatch, Rory Cochrane, Jesse Plemons, Dakota Johnson, Peter Sarsgaard si Kevin Bacon.

 

 

The Danish Girl
Regie: Tom Hooper
Distributie: Eddie Redmayne, Alicia Vikander

Dupa ce a castigat trofeul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol principal datorita interpretarii impresionante a lui Stephen Hawking din The Theory of Everything, Eddie Redmayne urmeaza sa apara intr-o alta productie remarcabile, The Danish Girl. Actiunea filmului are loc in anii '20 si prezinta povestea lui Einar Wegener, un pictor care este rugat de sotia lui sa-i pozeze in haine de femeie dupa ce unul dintre modelele sale nu apare la o intalnire de lucru.

 

 

Equals
Regie: Drake Doremus
Distributie: Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce

Cu Kristen Stewart si Guy Pearce in distributie, "Equals" prezinta o poveste SF, cu actiunea plasata intr-o societate din viitor, in care societatea este afectata de o epidemie care ii face pe oameni sa isi exprime sentimentele reprimate.

 

 

A Bigger Splash
Regie: Luca Guandagnino
Distributie: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson, Ralph Fiennes

Filmul prezinta povestea unui cuplu, interpretati de Tilda Swinton si Matthias Schoenaerts, a carui viata este data peste cap, cand apare o fosta iubire de a ei, interpretat de Ralph Fiennes. Dakota Johnsons, cunoscuta din "Fifty Shades of Grey", joaca rolul fiicelui lui Ralph Fiennes.

 

 

Lista intreaga a filmelor prezentate la Festivalul de Film de la Venetia 2015 o gasiti AICI.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies