marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia: Dakota Johnson a impresionat cu tinutele ei. Galerie foto cu cele mai frumoase aparitii pe covorul rosu

A 72-a editie a Festivalului de Film de la Venetia (Mostra), cel mai vechi festival cinematografic din lume, se va deschide miercuri seara cu spectaculosul 'Everest', drama himalayana in format 3D. Dar, pe langa regalul cinematografic, cel mai batran festival de film din lume este un prilej excelent pentru marile vedete ale lumii sa isi etaleze tinutele extravagante.

Festivalul de Film de la Venetia: Dakota Johnson a impresionat cu tinutele ei. Galerie foto cu cele mai frumoase aparitii pe covorul rosu

GALERIE FOTO CU CELE MAI FRUMOASE IMAGINI DE LA FESTIVALUL DE FILM DE LA VENETIA

 

"Everest", pelicula regizorului Baltasar Kormakur, deopotriva film-catastrofa si thriller psihologic, povesteste disparitia tragica a opt alpinisti la 10-11 mai 1996 intr-o furtuna in Himalaya. Productia a fost cea care a deschis editia din 2015 a Festivalului de Film de la Venetia, iar pe covorul rosu au fpst prezenti starul filmului Jake Gyllenhaal, dar si Diane Kruger sau Elizabeth Banks. Cele doua actrite au impresionat, ambele in tinute albe, si si-au etalat rochiile impresionante.

 

Dakota Johnson

 

 

Johnny Depp si sotia sa, Amber Heard, la premiera filmului Black Mass

 

Dakota Johnson, la premiera filmului Black Mass

 

Mark Ruffalo si sotia sa, la premiera filmului Spotlight, despre abuzurile din cadrul Bisericii Catolice

 

Dakota Johnson

 

 

 

Elizabeth Banks

 

 

 

Filmul ii aduce in prim-plan pe cei doi ghizi foarte experimentati, neo-zeelandezul Rob Hall, interpretat de actorul australian Jason Clarke, si americanul Scott Fischer, al carui rol este jucat de Jake Gyllenhaal, ambii morti in accident. Productia britanica cu un buget de 65 de milioane de dolari, potrivit presei, a fost filmata partial in Dolomitii italieni, in Islanda, tara natala a regizorului, si intr-o tabara de baza de pe Everest, in Nepal. 

Desi tragedia din 1996 a fost eclipsata de atunci de alte drame, ea a marcat inceputul primelor intrebari asupra riscurilor subestimate uneori ale alpinismului, in momentul in care acest sport incepea sa devina popular.

Directorul Mostrei, Alberto Barbera, spera ca filmul, prezentat in afara competitiei in deschiderea festivalului, sa se bucure de acelasi succes ca precedentele, 'Gravity' (acum doi ani) si 'Birdman' (anul trecut), care avea sa castige Oscarul pentru cel mai bun film. Aceste doua mari succese au contribuit fara indoiala la relansarea festivalului de la Venetia, care parea a fi eclipsat de cel de la Toronto.

Traditionalul Leu de Aur va fi decernat la 12 septembrie uneia dintre cele 21 de pelicule aflate in competitie de un juriu prezidat in acest an de regizorul mexican Alfonso Curaron ('Gravity'). Din juriu mai fac parte actritele germana Diane Kruger si americana Elisabeth Banks, scriitorul si scenaristul francez Emmanuel Carrere, regizorul taiwanez Hou Hsiao-hsien si regizorul de teatru turc Nuri Bilge Ceylan.


 



Modifică setările cookies