marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Venetia. Actorul Mark Ruffalo a prezentat "Spotlight", un film despre abuzurile Bisericii Catolice

Festivalul de film de la Veneia a trecut la subiecte serioase. Filmele proiectate joi seara au abordat teme precum drama copiilor soldati din Africa si scandalurile de pedofilie din Biserica Catolica.

Festivalul de Film de la Venetia. Actorul Mark Ruffalo a prezentat Spotlight , un film despre abuzurile Bisericii Catolice

Mark Ruffalo si Stanley Tucci au fost printre vedetele serii, alaturi de cateva frumuseti de la Hollywood. Au lipsit insa nume cunoscute de pe genericul filmelor proiectate, precum Michael Keaton sau Idris Elba.


Seara a inceput, ca de obicei, cu parada vedetelor pe covorul rosu. Alessandra Ambrosio s-a straduit ca tinuta purtata de ea sa poata fi admirata in toata splendoarea. Iar Elizabeth Banks a fost la un pas de un moment stanjenitor, cand tocul i s-a agatat in trena rochiei diafane. Multimea l-a induplecat pe Stanley Tucci sa dea autografe, in timp ce Mark Ruffalo a zabovit atat de mult cu fanii, incat aproape ca a fost luat pe sus si dus pe covorul rosu.

 


 


Ruffalo a prezentat, in afara competitiei, "Spotlight", un film despre o ancheta jurnalistica din 2002, care a scos la iveala un urias scandal de pedofilie din sanul Bisericii Catolice. Zeci de preoti au abuzat copii timp de decenii, iar episcopia din Boston a musamalizat totul.

Mark Ruffalo, actor
: "Nu e doar Biserica, e politia, e legislativul, politicienii, intreaga structura de putere din Boston".

Filmul urmareste jurnalistii de la Boston Globe care au dezvaluit totul intr-o serie de articole distinse cu premiul Pulitzer. In total, au fost 1.500 de victime, iar scandalul a dus la dezvaluiri similare in toata lumea. Regizorul crede ca acum nu prea se mai fac astfel de anchete jurnalistice.


Tom McCarthy, regizor: "Sa nu confundam puterea internetului cu puterea jurnalismului de calitate. Sunt doua lucruri foarte diferite".


 


Tot aseara, a avut premiera, in competitie, "Beasts of No Nations", un film produs de platforma online Netflix si boicotat de marile lanturi de cinematografe. Regizat de Carkey Fukunaga, care a semnat si serialul "True Detective", filmul spune povestea unui copil african, luat de langa familie si aruncat in mijlocul unui conflict armat.
 


Galerie foto


Modifică setările cookies