marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Berlin. George Clooney si sotia sa, aparitie impecabila pe covorul rosu, la premiera "Ave, Cezar", din deschiderea editie din acest an

Actorul american George Clooney si sotia sa, Amal, precum si extravaganta coafura a actritei Tilda Swinton, au acaparat toate flash-urile Berlinalei, inaugurata anul acesta de filmul 'Hail, Caesar!', in regia fratilor Joel si Ethan Coen, relateaza EFE.

Festivalul de Film de la Berlin. George Clooney si sotia sa, aparitie impecabila pe covorul rosu, la premiera Ave, Cezar , din deschiderea editie din acest an

Filmul a fost proiectat in afara concursului, dar a fost un prilej pentru prezenta pe covorul rosu a vedetelor care fac parte din distributie, in frunte cu George Clooney si Tilda Swinton, care si-a etalat din nou imaginea androgina, insotiti de Josh Brolin, Channing Tatum si Alden Ehrenreich.

 

Au lipsit de la inaugurare Scarlett Johansson si Frances McDormand, si o mare parte a echipei acestui film in care fratii Coen fac o radiografie a Hollywood-ului din anii 50, in plina epoca a vanatorii de vrajitoare, cu umorul lor caracteristic si cu o mare doza de tandrete.

Absentele au fost insa compensate de prezenta lui Amal, intr-o rochie neagra sobra, alaturi de sotul ei si de Meryl Streep, care a ales pentru aceasta ocazie o rochie lunga animal print. Meryl Streep, presedinta de anul acesta a juriului, va fi cea care va decerna in 20 februarie Ursul de Aur castigatorului dintre cele 18 filme aflate in competitie.

Pe covorul rosu cu o lungime de 36 de metri, potrivit organizatorilor, a pasit si artistul disident chinez Ai Weiwei, care se afla la Berlin pentru a promova un proiect cinematografic asupra refugiatilor, precum cei gazduiti pe vechiul aeroport din Tempelhof al capitalei germane.

Imigratia este axa tematica a Berlinalei 2016, la decizia directorului sau, Dieter Kosslick care, dincolo de filmele-spectacol precum 'Hail, Caesar!', vrea sa prezinte pelicule angajate si cu un inalt continut politic, in conformitate cu traditia festivalului.

 

Sursa foto: Getty

Sursa: Agerpres


Galerie foto


Modifică setările cookies