marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Festivalul de Film de la Berlin 2016. Colin Firth si Jude Law prezinta "Genius", un film despre editorul care i-a descoperit pe Hemingway si Fitzgerald

In filmul "Genius", prezentat marti in competitia de la Berlinala, actorul britanic Colin Firth, laureat al unui Oscar pentru rolul din "Discursul regelui", il interpreteaza pe editorul american al scriitorilor Thomas Wolfe si Ernest Hemingway, un alt personaj de "barbat rezervat imbracat in costum" intruchipat de el, transmite AFP.

Festivalul de Film de la Berlin 2016. Colin Firth si Jude Law prezinta Genius , un film despre editorul care i-a descoperit pe Hemingway si Fitzgerald

"Genius", primul film al regizorului de teatru britanic Michael Grandage, prezinta povestea editorului american Max Perkins, descoperitorul scriitorilor Ernest Hemingway, Francis Scott Fitzgerald si Thomas Wolfe in anii 1920-1930. Alaturi de Colin Firth, Jufe Law il interpreteaza pe Wolfe, Guy Pearce joaca rolul lui Scott Fitzgerald, iar Dominic West (cunoscut din serialul "The Wire"), pe cel al lui Hemingway, in timp de Nicole Kidman da viata personajului Aline Bernstein, partenera lui Thomas Wolfe.

Filmul se concentreaza indeosebi pe relatia dintre discretul Max Perkins si exuberantul Thomas Wolfe, autor al romanelor fluviu "Look Homeward, Angel (1929) si "Of Time and the River (1935), care au influentat o intreaga generatie de scriitori americani, printre care Jack Kerouac. "Una dintre cele mai mari provocari a fost sa recream viteza de gandire din conversatiile celor doi", a spus Jude Law la o conferinta de presa.

 

 


Colin Firth a subliniat ca isi gaseste personajul "fascinant", "eroic", dar fara sa fie "in lumina reflectoarelor" si al carui "instinct era sa ramana invizibil". Filmul ruleaza "intr-o perioada in care toti vrem sa fim vizibili", prin retele sociale, si in care exista "un fel de exhibitionism ascendent", a afirmat actorul.

Firth a subliniat ca nu este prima oara cand interpreteaza "un personaj mai degraba rezervat, imbracat in costum". "Astfel de roluri mi se propun", a mai spus el, adaugand ca i se par "cu adevarat interesante". "In interiorul unor asemenea oameni cred ca se petrec multe lucruri si sunt de parere ca misterul este mereu fascinant. Cred ca si comunicarea este mai interesanta cand este dificila. Probabil aceasta fascinatie m-a facut sa port regulat costume pe ecran", a incheiat Colin Firth.

 

Sursa: Agerpres
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies