marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Faye Dunaway imaginea Festivalului de la Cannes in 2011! Vezi poster oficial!

Faye Dunaway, fotografiata in 1970 de cineastul newyorkez Jerry Schatzberg, a fost desemnata imaginea celei de-a 64-a editii a Festivalului de Film de la Cannes( 11-21 mai 2011) , al carui afis oficial a fost dezvaluit luni de organizatorii evenimentului.

Faye Dunaway imaginea Festivalului de la Cannes in 2011! Vezi poster oficial!

"Un model de sofisticare si de gratie care sfideaza timpul, ea intruchipeaza visul unui stil de cinematografie pe care Festivalul de la Cannes doreste sa il intretina", au explicat organizatorii intr-un comunicat.

Realizata in alb si negru, fotografia de pe afisul festivalului o prezinta pe Faye Dunaway asezata intr-un trapez in timp ce se leagana, purtand o rochie neagra si o pereche de balerini.

Faye Dunaway este o actrita americana laureata in 1977 cu premiul Oscar pentru rolul din drama "Reteaua/ Network", dupa doua nominalizari anterioare, obtinute pentru rolurile din filmele "Bonnie si Clyde" (1967) si "Cartierul chinezesc/ Chinatown" (1974).

Faye Dunaway, considerata una dintre cele mai versatile actrite de la Hollywood, a jucat in numeroase filme de referinta, precum "Afacerea Thomas Crown" (atat in filmul original din 1968, cat si in remake-ul din 1999), "Infernul din zgarie-nori" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Draga mea mama" (1981) si "Arizona Dream" (1993).
 



Modifică setările cookies