marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Fascinatia rolurilor de prostituata pentru marile actrite: ce staruri de Oscar au impresionat in filme controversate

Peste o saptamana se lanseaza in SUA drama Sleeping Beauty care a starnit valuri la Cannes in acest an si unde frumoasa actrita australianca de 22 de ani, Emily Browning, joaca rolul unei prostituate.

Fascinatia rolurilor de prostituata pentru marile actrite: ce staruri de Oscar au impresionat in filme controversate

12 actrite de lux care au jucat roluri de prostituate


Drama, regizata de Julia Leigh, spune povestea unei studente atrasa intr-o lume secreta a prostituatelor in care este convinsa sa le indeplineasca fanteziile barbatilor intr-o stare de inconstienta din cauza drogurilor.


Ce alte actrite si-au facut de cap in roluri controversate de prostituate? Se pare ca Oscarurile adora aceste roluri. Nu e de mirare ca la prima editie din istoria Oscarurilor din 1928, Janet Gaynor lua ravnita statueta pentru rolul unei prostituate in "Street Angel".  Erau cele mai frumoase actrite din lume acum 30 de ani. Vezi cum au ajuns astazi


Jodie Foster si Brooke Shields sunt  printre cele mai cunoscute actrite in roluri de prostituate poate si pentru faptul ca au abordat aceste roluri in calitate de copii.


La varsta de 14 ani, Jodie Foster a jucat rolul unei prostituate in filmul Taxi Driver (1976). Acest rol i-a adus atat o nominalizare la Oscar pentru “Cea mai buna actrita in rol secundar”, cat si notorietatea suficienta pentru a o transforma in vedeta.


Sora ei, Connie Foster, a fost dublura ei pentru secventele mai explicite din acest film. Insa succesul acestui film i-a adus si momente tragice. In martie 1981, un psihopat, obsedat de actrita si mai ales de film, a incercat sa il ucida pe presedintele SUA, Ronald Reagan – copiind actiunea din Taxi Driver


La doar 12 ani, Brooke Shields soca pe toata lumea cu rolul unei prostituate minore in “Pretty Baby” din 1978. Producatorii au dorit-o tot pe Jodie Foster insa aceasta a refuzat de teama sa nu-i fie afectata imaginea. Filmul a facut-o un adevarat star pe Brooke.


Legendele Donna Reed, Elizabeth Taylor, Mira Sorvino si Kim Basinger au luat si ele Oscaruri pentru roluri de prostituate in : From Here to Eternity (1953), "BUtterfield 8" (1960), "Mighty Aphrodite" (1995), "L.A. Confidential" (1997). Cel mai recent, Charlize Theron a luat Oscar pentru rolul unei prostituate criminale in Monster din 2003.

 


 



Modifică setările cookies