marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Fantastic Beasts And Where to Find Them". Suma uriasa pe care ar putea-o castiga autoarea J.K. Rowling pentru pelicula inspirata din Harry Potter

Magia lui Harry Potter continua sa ii incante pe copiii din intreaga lume si sa ii sporeasca averea autoarei, J. K. Rowling.

Fantastic Beasts And Where to Find Them . Suma uriasa pe care ar putea-o castiga autoarea J.K. Rowling pentru pelicula inspirata din Harry Potter

Jurnalistii de la The Sun estimeaza ca incasarile generate de filme, jocurile video si restul produselor de promovare ar putea insuma 7,6 miliarde de lire sterline, adica aproape 10 miliarde de euro. Si asta in ciuda faptului ca ultima carte din serie a aparut acum aproape 10 ani.

In toamna va fi lansat filmul "Fantastic Beasts And Where to Find Them", primul dintr-o trilogie bazata tot pe seria Harry Potter. Noile pelicule i-ar putea aduce scriitoarei J. K. Rowling 800 milioane de euro, spun specialistii.

Iar proiectele ei viitoare si produsele conexe vor face ca incasarile sa creasca in urmatorii ani pana la ametitoarea suma de 22 de miliarde de euro, estimeaza expertii. Dar nu este clar cat din aceste incasari reprezinta drepturile de autor. Scriitoarea primeste o lira sterlina pentru fiecare dintre romanele vandute.

J. K. Rowling: "Inca primesc nenumarate scrisori. Am crezut ca va scadea numarul lor in timp, dar primesc povesti, idei, sugestii pentru noi romane, fie plasate inainte de "Harry Potter", fie continuari."

Joanne Kathleen Rowling are in acest moment o avere estimata la 730 de milioane de euro - peste cea a reginei Elisabeta a doua, care a strans, inclusiv din mosteniri, aproape 500 de milioane de euro.

Iar in curand scriitoarea britanica ar putea sa o depaseasca la acest capitol si pe realizatoarea de televiziune Oprah, care a castigat de-a lungul timpului aproape 3 miliarde de euro.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies