marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

"Eye in The Sky", ultimul film in care apare Alan Rickman, a avut premiera. Helen Mirren: "Cred ca Alan ar fi mandru"

Actrita britanica Hellen Mirren a declarat luni, in prezentarea thriller-ului 'Eye in the Sky', ultimul film al regretatului actor Alan Rickman, ca personajul sau este foarte aproape de personalitatea lui reala si ca publicul se va putea desparti de el vazandu-l asa cum era in realitate, noteaza EFE.

Eye in The Sky , ultimul film in care apare Alan Rickman, a avut premiera. Helen Mirren: Cred ca Alan ar fi mandru

"Cred ca Alan ar fi incredibil de mandru ca 'Eye in the Sky' a fost ultimul sau film pentru ca personajul interpretat de el este foarte aproape de persoana lui reala pe care am cunoscut-o si am indragit-o", a spus actrita in varsta de 70 de ani.

Mirren a recunoscut ca faima lui Rickman in lumea cinematografiei se datoreaza in principal personajelor sale negative, precum profesorul Severus Snapepr din saga Harry Potter sau maleficul Hans Gruber din 'Die Hard', dar a precizat ca personalitatea lui nu avea nimic in comun cu aceste roluri negative.

"Era un actor minunat si facea roluri memorabile, dar acest film il prezinta pe Alan foarte aproape de asa cum era el cu adevarat", a precizat Mirren.

"Eye in the Sky" in regia lui Gavid Hood, o are ca protagonista pe Helen Mirren in rolul colonelului Katherine Powell, un inalt comandant britanic care conduce o operatiune secreta cu drone pentru a captura o retea terorista din Kenya. Alan Rickman joaca rolul superiorului lui Powell, locotenent generalul Frank Benson, care se opune operatiunii din considerente morale.

Prin sisteme de supraveghere si informatii de pe teren, Powell descopera ca suspectii planuiau un bombardament sinucigas astfel incat se decide anihilarea teroristilor. Totusi operatiunea este afectata in ultimul moment de prezenta unei fetite in zona de tinta a rachetelor, fapt ce suscita o ampla dezbatere si angajeaza o dilema morala si politica privind posibilele consecinte.

"L-am cunoscut pe Alan cu prilejul acestui film si sunt mandru ca am lucrat cu el", a marturisit regizorul Hood. Cineastul a marturisit ca rolul comandantului operatiunii era scris initial pentru un barbat, dar a adaptat versiunea originala dupa ce Hellen Mirren a acceptat sa joace in film.

Castigatoare a unui Oscar pentru rolul sau in "The Queen" (2006), Mirren a marturisit ca "habar n-avea" despre progresele tehnologice prezentate in film si despre utilizarea dronelor si a precizat ca simte oarecare "teama" fata de evolutia pe care ar putea sa o aiba aceste dispozitive "in urmatorii 10, 15 sau 20 de ani".

Din distributia filmului mai fac parte Aaron Paul, Barkhad Abdi, Jeremy Northam, Iain Glen si Phoebe Fox. Filmul, produs de Colin Firth, are un scenariu semnat de Guy Hibbert ('Prime Suspect') si va fi lansat in cinematografele americane la 11 martie.
 

Sursa: Agerpres



Modifică setările cookies