marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ender's Game, filmul science-fiction asteptat de milioane de fani timp de 20 de ani: primele reactii lauda productia cu Harrison Ford, afla cat de bun este

Au inceput sa apara primele recenzeii pentru Ender's Game, iar cele mai multe lauda productia science-fiction cu Harrison Ford.

Ender s Game, filmul science-fiction asteptat de milioane de fani timp de 20 de ani: primele reactii lauda productia cu Harrison Ford, afla cat de bun este


Dupa ce, timp de 20 de ani s-au facut eforturi in vederea ecranizarii romanului SF “Ender’s Game” al lui Orson Scott Card, iata ca fanii au ocazia sa vada unul dintre cele mai asteptate filme ale anului.  Din distributie fac parte Harrison Ford, Ben Kingsley, Asa Butterfield, Mellisa Leo, Hailee Stanfield.

Actiunea filmului Jocul lui Ender/ Ender's Game se desfasoara in secolul XXII, la o perioada destul de lunga dupa ce rasa umana a facut contact pentru prima data cu o rasa extraterestra. Acestia se dovedesc a nu avea intentii prea bune in privinta comunicarii cu oamenii si lanseaza doua invazii asupra Terrei, invazii respinse cu mari eforturi. Pentru a se asigura ca oamenii vor castiga urmatoarea infruntare, cea decisiva, guvernul terestru a creat in vitro genii pe care le antreneaza intensiv in arta militara. Instructia consta, nicio surpriza, din jocuri de razboi.  Ender Wiggin, un geniu printre genii, castiga intr-un timp record toate jocurile si pare eroul care va salva planeta. Regizorul Gavin Hood cunoscut pentru X-Men Origins: Wolverine din 2009 are misiunea dificila de a surprinde in film temele complexe din carte, despre razboi si moralitate.
 

 


Primele recenzii sunt majoritatea favorabile iar criticii sustin ca filmul regizorului Gavin Hood se ridica la inaltimea asteptarilor, incercand sa ofere o varianta cat mai apropiata de romanul lui Orson Scott Card. Insa, au fost si critici dezamagiti care considera ca regizorul nu a gasit o cale sa imbine ideile revolutionare si filosofice cu structura unui blockbuster.


The Wrap: "Gavin Hood a inserat in filmul sau atat elementele alegorice din carte, dar a creat si un univers demn de jocuri video futuriste. Cu interpretari solide, elegant din punct de vedere vizual, Ender's Game este film pentru toate categoriile varsta si public."
 

 

The Guardian: "Ecranizarea lui Gavin Hood dupa romanul celebru al lui Orson Scott Card este rezonabila si un regal vizual, chiar daca nu isi gaseste complet directia".
 

 

Total Film: "La fel ca eroul, Ender's Game se bazeaza mai mult pe inteligenta si mai putin pe forta. O poveste moralizatoare care aduce aminte de Imparatul mustelor, Ender's Game este un science-fiction provocator",

 

Empire: "Ender's Game se straduieste sa nu fie un esec si incearca sa redea esenta cartii, dar pe parcus isi pierde din strlalucire".

 

Hollywood Reporter: "Aceasta ecranizare este un spectacol science-fiction superficial si fara insemnatate de care iti pasa prea putin ca sa il iei in serios. E lipsit de orice inseamnatate pana aproape de final, cand abia atunci incepe sa semene cu ceea ce reprezinta cartea de fapt"

 

Ender's Game se va lansa si in Romania incepand cu 1 noiembrie 2013.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies