marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Emir Kusturica: "Filmul meu a fost respins la Cannes pentru ca il sustin pe Putin". Controversa starnita in jurul noului sau proiect

"Politica a interferat tot mai mult si mai des cu felul in care functioneaza Festivalului de film de la Cannes", a declarat regizorul Emir Kusturica, dupa ce organizatorii au respins inscrierea celui mai recent film al sau in competitie pe motiv ca a depasit termenul limita stabilit de organizatori, scrie The Hollywood Reporter.

Emir Kusturica: Filmul meu a fost respins la Cannes pentru ca il sustin pe Putin . Controversa starnita in jurul noului sau proiect

De doua ori castigator al prestigiosului premiu al Festivalului de la Cannes, in 1985 si in 1995, Kusturica a precizat ca cel mai recent film al sau, ''On the Milky Road'', a fost respins din cauza pozitiilor sale publice fata de Rusia si Vladimir Putin.

Emir Kusturica a recunoscut ca a trimis filmul la o zi dupa termenul admis pentru inscrierea in festival, dar a adaugat ca in anii trecuti s-a intamplat la fel si nu au fost probleme la inscriere. ''De aceasta data termenul limita a fost pur si simplu justificarea gasita'', a spus Kusturica, adaugand: ''Am suspiciuni ca cineva a dat ordin ca filmul meu sa nu fie acceptat'', conform The Hollywood Reporter.

Saptamana trecuta, Kusturica a sustinut un concert la Paris cu ansamblul sau No Smoking Orchestra, interpretand in deschidere imnul de stat al Rusiei. In ultimii ani regizorul si-a exprimat in repetate randuri sprijinul fata de Putin si politica Kremlinului fata de Ucraina. Anul trecut i s-a interzis intrarea in Ucraina, unde urma sa sustina un concert cu formatia sa. Filmul ''On the Milky Road'', care-i are in distributie printre altii pe Monica Bellucci si pe Kusturica, va avea premiera in Rusia la festivalul Bridge of Arts din luna august.
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies