marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Eddie Redmayne a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Sacrificiile impresionante pe care le-a facut pentru interpretarea din The Theory of Everything

Eddie Redmayne a castigat primul Oscar din cariera, datorita transformarii remarcabile pe care a facut-o in The Theory of Everything, unde l-a jucat pe Stephen Hawking. 

Eddie Redmayne a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Sacrificiile impresionante pe care le-a facut pentru interpretarea din The Theory of Everything

"Multumesc Academiei. Sunt constient cat de norocos sunt. Acest Oscar apartine tuturor oamenilor care se lupta cu boala ALS. Apartine familiei minunate a lui Stephen Hawking. Voi avea grija de aceasta statueta. Ii multumesc partenerei mele din film, Felicity Jones. Regizorului meu, bun si dur in acelasi timp, James Marsh, producatorilor, familiei mele si sotieie mele, te iubesc enorm. Va multumesc", a spus actorul, care nu si-a putut stapani bucuria si emotiile.

 

The Theory of Everything se concentreaza pe relatia dintre savantul Stephen Hawking si prima sa sotie, Jane, interpretata de Felicity Jones. Ambii actori au fost laudati pentru reprezentatiile puternice si autentice din filmul regizat de James Marsh. De cand a fost lansat la Festivalul International de la Toronto, Eddie Redmayne a primit numeroase nominalizari si premii, transformarea fizica si emotionala, dar si recenziile pozitive pe care le-a primit de la criticii de specialitate aducandu-i si cel mai ravnit trofeu al sezonului, statueta de aur.

 

 

Transformarea pentru rolul din The Theory of Everything a fost una complexa si plina de sacrificii din partea actorului, acesta fiind nevoit sa slabeasca aproape 7 kg imediat dupa ce facuse masa musculara pentru interpretarea din Jupiter Ascending. "Nu am mai mancat nimic la cina", a afirmat starul care a primit rolul fara sa dea nicio auditie.

 

Timp de patru luni, Eddie Redmayne a studiat viata lui Hawking, un proces care a necesitat multe cautari, vizionari de clipuri pe Youtube si analize documentele scrise de marele savant. Pentru a intra cat mai bine in pielea personajului, actorul britanic a lucrat cu un coregraf si cu un profesor de sport pentru a-si putea controla muschii corpului si a imita cat mai bine evolutia bolii lui Hawking. "Lucram patru ore pe zi si ii filmam miscarile pentru a le putea analiza", a spus Alexandra Reynolds, coregrafa cu care a colaborat la acest proiect.

 

 

"M-am intalnit cu fosti elevi de-ai lui si am strans cat de multe fotografii am putut pentru a le arata specialistilor maniera in care a evoluat corpul lui Hawking pentru a ma ajuta sa fac fata provocarii", a declarat starul intr-un interviu acordat pentru cei de la Indiewire.

 

 

Cu cateva zile inainte de a incepe filmarile, adevaratul si "viitorul" Stephen Hawking s-au intalnit la Universitatea Cambridge. "A fost complicat, pentru ca pana atunci doar facusem cercetari despre el", a marturisit actorul care s-a declarat incantat si multumit de faptul ca s-au vazut, acest lucru ajutandu-l pe parcursul productiei: "Mi-a spus ca vocea lui era neclara. Are una dintre cele mai expresive chipuri. Nu poti juca relaxat". Si asa s-a ajuns la secventele in care Felicity traduce o parte dintre cuvintele pe care Stephen le spune in timpul intalnirii cu Jonathan, cel care avea sa-i devina sot tinerei interpretate de Felicity Jones. Unul dintre lucrurile care  au ajutat la autenticitatea povestii, dar si la imbunatatirea perceptiei pe care Redmayne o avea despre marele savant. "In timpul filmarilor, am folosit o voce sintetizata, destul de apropiata de a lui. Dupa ce a vazut productia, Stephen ne-a oferit 'vocea' lui. A fost extraordinar pentru mine, deoarece a reprezentat un pas inainte spre atingerea perfectiunii", a povestit acesta. 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies