marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Ea a fost desemnata cea mai fascinanta  femeie a secolului XX. Vezi povestea uneia dintre cele mai frumoase si talentate actrite din istorie

Audrey Hepburn a fost considerata o legenda a filmului si ramane in amintirea tuturor ca una dintre cele mai reprezentative actrite din secolul XX. Frumusetea ei unica si naturala si talentul sau au facut ca Audrey Hepburn  sa fie numita cea mai fascinanta femeie a timpurilor moderne

Ea a fost desemnata cea mai fascinanta femeie a secolului XX. Vezi povestea uneia dintre cele mai frumoase si talentate actrite din istorie

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

 

Actrita britanica nascuta in Belgia, a avut o cariera impresionanta, obtinand premiul Oscar pentru rolul din "Roman Holiday", desi pana in ziua de azi toata lumea este de acord ca merita premiul si pentru "Breakfast at Tiffany's", considerat cel mai buna rol din cariera ei. A mai castigat trei premii BAFTA pentru "Breakfast at Tiffany's", "The Nun's Story", "Charade".

In afara de actorie, Audrey Hepburn a mai fost balerina si model, devenind muza lui Hubert de Givenchy si a fost inclusa pe liste celor mai bine imbracate celebritati. Multe din rochiile sale din filme au fost create de designerul francez.

Institutul American de Film a clasat-o pe locul al treilea in topul celor mai bune actrite din toate timpurile. Audrey Hepburn nu numai ca era o persoana fascinanta, dar a fost si foarte implicata in actiuni umanitare, chiar ea simtind pe pielea ei greutatile vietii in special in perioada Celui de Al Doilea Razboi Mondial.


Si-a dedicat cea mai mare parte din ultimii ani de viata actiunilor umanitare din cadrul UNICEF unde a fost ambasador de onoare.  Hepburn a murit in 1993, suferind de cancer.


 

Iata o serie de lucruri inedite despre actrita:

A considerat ca nu era potrivita pentru rolul din "Breakfast at Tiffany's", desi acel rol ramane cel mai bun din toata cariera ei.


Fuma trei pachete de tigari pe zi.


In 1992, presedintele american George Bush i-a oferit Medalia Prezidentiala pentru libertate, ca recunoastere pentru meritele aduse in perioada implicarii ei la UNICEF.
 

A murit in aceeasi zi in care Bill Clinton era inaugurat ca noul presedinte al Americii.(20 ianuarie 1993)
 


Mama sa, baronesa olandeza Ella Von Heemstra, i-a schimbat numele in Edda in timpul razbouiului pentru ca numele actritei sa nu atraga atentia asupra radacinilor ei britanice.


A prezentat categoria "Cel mai bun film" din cadrul premiilor Oscar, de patru ori, mai mult decat orice actrita.
 

In 1996, revista britanica Harpers & Queen a facut un sondaj in randul britanicilor pentru a afla pe cine considera femeie cea mai fascinanta din secolul XX. Ea a ocupat prima pozitie.


A fost votata pe primul loc in topul 100 al celor mai mari si naturale frumuseti din toate timpurile.
 

Era constienta de faptul ca este foarte slaba, dar nu o deranja. Conform biografiei ei, "Audrey Hepburn: An Intimate Portrait" a facut un juramant personal sa nu cantareasca mai mult de 46 de kilograme, doar daca este gravida. Si a reusit sa pastreze aceasta greutate, mai putin in perioada celor doua sarcini.

 

A reusit sa castige cele mari premii acordate in industria de divertisment: Oscar, Tony, Grammy, Emmy

Si-a donat ultimele salarii catre UNICEF.

Sursa foto: Getty


Galerie foto


Modifică setările cookies