marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dustin Hoffman, despre industria cinematografica: "Filmul se afla in declin si in cea mai nefavorabila perioada din cei 50 de ani de cand lucrez"

Cinematografia se afla in prezent in cel mai nefast moment al sau din ultimii cincizeci de ani, a declarat recent intr-un interviu pentru un cotidian britanic actorul american Dustin Hoffman, de doua ori castigator al premiului Oscar, scrie The Hollywood Reporter.

Dustin Hoffman, despre industria cinematografica: Filmul se afla in declin si in cea mai nefavorabila perioada din cei 50 de ani de cand lucrez

Dustin Hoffman identifica problemele cinematografiei in presiunea exercitata asupra regizorilor de a filma cat mai repede pentru avea costuri cat mai mici de productie, iar aceasta presiune nu exista acum cateva zeci de ani cand actorul si-a inceput cariera.

"Cred ca in acest moment televiziunea se afla in cel mai bun moment al sau de la infiintare, in schimb filmul se afla in cel mai nefast moment al sau, in ultimii cincizeci de ani de cand lucrez in acest domeniu', a spus actorul Dustin Hoffman.

Este greu de crezut in aceste zile ca poti sa faci treaba buna cu un buget mic, a mai spus Hoffman, aducand ca exemplu filmul The Graduate, care este inca vizionat de public, dar la al carui scenariu s-a lucrat trei ani de zile, a beneficiat de un regizor exceptional si de o distributie de exceptie, insa este un film mic si filmarile au durat 100 de zile.

 


Productia britanica 'Quartet' (2012) reprezinta debutul regizoral al lui Hoffman, insa actorul a declarat ca pentru moment nu a gasit un alt proiect in care sa se implice ca regizor.

'Sunt atent la toate propunerile pe care le primesc, insa nu primesc atat de multe care sa vizeze regia pentru ca nu cred ca are de-a face cu faptul daca esti bun sau nu, ci mai degraba este vorba daca filmele pe care le faci pot produce bani sau nu', a subliniat Hoffman, in varsta de 77 de ani, castigator al Oscarului pentru cel mai bun actor in 1980 si 1989.

Hoffman, care a imprumutat vocea sa personajului Shifu din franciza 'Kung Fu Panda', face parte alaturi de Angelina Jolie si Jack Black din distributia 'Kung Fu: Panda 3', ce va avea premiera in ianuarie 2016
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies