marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dovada ca viata BATE filmul! Top 10 filme inspirate din cazuri reale!

De multe ori, viata bate filmul. O demonstreaza intamplari adevarate, care au ajuns chiar ele subiecte pentru marile ecrane.

Dovada ca viata BATE filmul! Top 10 filme inspirate din cazuri reale!

Iata un top al celor mai tari filme inspirate din cazuri reale.

10. What’s Love Got to Do with It

Filmul se bazeaza pe drama Tinei Turner.

Este deja de notorietate povestea agitata a mariajului sau cu la fel de celebrul muzician Ike Turner.

Artista a marturisit in 1986 ca sotul ei a batut-o timp de mai multi ani, insa el a negat vehement acuzatiile. Pana in 2001, cand a recunoscut ca a “palmuit-o”. Intreaga tarasenie a devenit subiect de film.

9. Enemy at the Gates

In 1942, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, nazistii inainteaza pe teritoriul rusesc. In batalia de la Stalingrad, rusii opun reizstenta cu eroism. Doi lunetisti, interpretati de Jude Law si Ed Harris, se iau reciproc in vizor si incep o urmarire de-a soarecele si pisica, transformand lupta intr-un razboi personal.

8. Titanic

Unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie, scufundarea Titanicului, pe 15 aprilie 1912, in urma caruia si-au pierdut viata 1.517 dintre cei 2.223 de pasageri, a starnit imaginatia realizatorilor de filme. Astfel, tragedia este una reala, insa povestea celor doi indragostiti, Jack si Rose, este pura fictiune.

7. Ray

Viata lui Ray Charles, celebrul muzician american care a orbit in copilarie, dar care a reusit sa transforme intunericul intr-o poveste plina de lumina, in ciuda luptelor si suferintelor indurate, a ajuns pe marile ecrane dupa nu mai putin de 15 ani de investigatii facute de regizorul si producatorul Taylor Hackford. Rolul din “Ray” i-a adus lui Jamie Foxx un Glob de Aur, pentru cel mai bun actor intr-un lung-metraj.

6. Raging Bull

Este povestea violenta a pugilistului Jake LaMotta, care atunci cand intra in ring isi distrugea adversarul, dar era incapabil sa lase toata furia in urma. Astfel, era mereu paranoic si gelos, o adevarata bomba cu ceas. Punctul culminant al filmului este infruntarea dintre LaMotta si campionul mondial Sugar Ray Orbison, din care primul iese destul de sifonat, dar la fel de indarjit.



5. The Pursuit of Happyness

Chris Gardner era vanzator si muncea din greu ca sa aduca un ban acasa. Este parasit de sotie si ajunge sa traiasca pe strazi cu copilul lui, pentru ca a avut ambitia sa accepte o perioada de sase luni de formare neplatita, in speranta ca va ajunge broker. Eforturile lui nu raman nerasplatite si, in final, este angajat. In film, Will Smith joaca laturi de fiul sau din viata reala.



4. GoodFellas

Inspirat dintr-un caz real, filmul spune povestea clasica a unor gangsteri, prieteni din copilarie, care trebuie sa se descurce intr-o lume in care crima face legea: Henry Hill (Ray Liotta) ia parte la o spargere alaturi de Jimmy Conway (Robert De Niro) si Tommy de Vito (Joe Pesci), iar ultimii doi ajung personaje marcante ale mafiei, acest lucru afectandu-l profund pe Henry.

3. Catch Me If You Can

Un joc de-a v-ati ascunselea intre un geniu al inselaciunii si al agentului FBI care se afla pe urmele lui, filmul il prezinta pe Frank – pilot, medic, avocat, un tip care poate intra practic in pielea oricui, spunand ca “uneori este mai usor sa traiesti in minciuna”. Mereu cu un pas in spatele sau se afla Carl, unul dintre cei mai buni agenti specializati in fraude bancare.

2. Black Hawk Down

Aici aflam ce s-a intamplat in timpul “bataliei de la Mogadishu” din 1993, asa cum a ramas in istorie, cand doua elicoptere Black Hawk au fost doborate in Somalia, intr-o misiune de salvare. Operatiunea care ar fi trebuit sa dureze maximum o ora, se intinde pe 15 ore, iar soldatii americani se vad fortati sa lupte impotriva fortelor somaleze.



1. Casino

Las Vegas, anul 1973. O poveste a puterii, pericolului si seductiei, sub semnatura lui Martin Scorsese. Robert de Niro, Sharon Stone si Joe Pesci sunt plasati intr-o lume a ambitiei si a crimei. Sam “Ace” Rothstein (Robert de Niro) este omul de incredere al mafiei in operatiunile de miliarde din Las Vegas, care, pentru a-si proteja investitia, il trimit acolo pe prietenul lui Ace din copilarie: Nicky Santoro (Joe Pesci).


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies