marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Disney va lansa o versiune live-action a filmului de animatie "Frumoasa si Bestia": regizorul ultimelor doua filme Twilight se va ocupa de proiect

Studiourile Disney vor produce o versiune live-action a filmului de animatie "Frumoasa si Bestia" realizat in 1992 de Kirk Wise si Gary Trousdale si devenit un clasic al genului.

Disney va lansa o versiune live-action a filmului de animatie Frumoasa si Bestia : regizorul ultimelor doua filme Twilight se va ocupa de proiect


Potrivit revistei Variety, filmul va fi regizat de Bill Condon ("Saga Amurg: Zori de Zi - Partea I si Partea II"), iar scenariul va fi scris de Evan Spiliotopoulos, conform totalfilm.com.


Proiectul "Frumoasa si bestia" se va inscrie intr-o serie de productii similare ale Disney, care au recreat live-action cele mai cunoscute filme de animatie ale studiourilor. Cel mai recent film de acest gen, "Maleficent 3D", de Robert Stromberg, cu Angelina Jolie si Elle Fanning, care a avut premiera in Romania pe 30 mai, a obtinut incasari de 200 de milioane de dolari la nivel global, in prima saptamana dupa lansare.


De asemenea, Disney pregateste in paralel alte doua versiuni live-action inspirate de filmele de animatie clasice ale acestei case de productie: "Cenusareasa", care va fi lansat in martie 2015, si "Cartea junglei", in regia lui Jon Favreau, care va avea premiera in octombrie 2015.

 

 


Basmul "Frumoasa si bestia" a beneficiat de numeroase ecranizari de-a lungul timpului, de la pelicula din 1903 regizata de Jean Cocteau pana la cea mai recenta ecranizare in varianta franceza, "La belle et la bête", de Christophe Gans, care a deschis Festivalul de Film de la Berlin din 2014.


Spre deosebire de "Cenusareasa", unde este vorba de dragoste la prima vedere, si de "Frumoasa din padurea adormita", in care eroina se indragosteste dupa un singur sarut, Frumoasa petrece ceva timp in preajma Bestiei, ii indrageste sufletul, iar apoi, ca o rasplata, vraja se risipeste si ea vede ca are motive sa-i indrageasca si chipul. Adevaratul mesaj al povestii, pe langa cel care spune ca dragostea adevarata invinge intotdeauna, este acela ca adevarata frumusete trebuie cautata in interiorul fiecaruia dintre noi.

 

 


Prima versiune i-a apartinut Gabriellei de Villeneuve si a fost publicata in 1740 in "Le jeune américuaine et les contes marins". Versiunea cea mai cunoscuta a povestii este cea semnata de Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont, publicata prima data in 1756.

 

Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies