marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Directors Guild of America: Ridley Scott si Alejandro Gonzalez Inarritu, nominalizat la premiile Sindicatului Regizorilor Americani

Regizorii mexican Alejandro Inarritu ('The Revenant') si britanic Ridley Scott ('The Martian') se numara printre cineastii nominalizati la premiile sindicatului regizorilor americani, Directors Guild of America (DGA), care vor fi decernate pe 6 februarie si care sunt considerate un barometru fiabil pentru premiile Oscar, relateaza AFP.

Directors Guild of America: Ridley Scott si Alejandro Gonzalez Inarritu, nominalizat la premiile Sindicatului Regizorilor Americani

Cei doi ii vor avea drept contracandidati pe Tom McCarthy ('Spotlight'), Adam McKay ('The Big Short') si George Miller ('Mad Max: Fury Road'), potrivit selectiei anuntata marti de sindicat. Este vorba de a patra nominalizare pentru Inarritu, ca si pentru Ridley Scott, care nu a castigat niciodata premiul.

Alejandro Inarritu l-a obtinut anul trecut inainte de a castiga Oscarul pentru cea mai buna regie pentru comedia sa fantastica 'Birdman', care se petrece aproape in intregime intr-un teatru. Cel mai recent film al regizorului mexican, spectaculoasa odisee de razbunare, 'The Revenant', cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, l-a plasat din nou printre favoriti la sezonul premiilor de la Hollywood.

 


Lungmetrajul a fost filmat la Calgary in Canada si in Patagonia argentiniana, cu lumina naturala si in conditii meteo foarte grele, sub un frig patrunzator. Filmul a primit deja trei premii Golden Globe (regie, drama, actor) desi recompensele sunt acordate de 90 de jurnalisti ai presei straine, in timp ce sindicatul DGA numara 16.000 de membri.

"The Martian" in regia lui Ridley Scott a fost recompensat cu doua premii Golden Globe, pentru cel mai bun film de comedie si cel mai bun actor de comedie pentru Matt Damon. Lungmetrajul marcheaza o revenire a legendarului regizor al unor filme precum 'Alien', 'Blade Runner', 'Thelma et Louise', sau 'Gladiator'. In varsta de 78 de ani, Ridley Scott nu a primit niciun premiu Oscar.

Premiile DGA, care vor fi decernate la 6 februarie, sunt un bun indicator al Oscarului acordat pentru cea mai buna regie, conchide AFP

 

Sursa: Agerpres
 



Modifică setările cookies