marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

David Fincher renunta la filmul biografic despre Steve Jobs: scandalul care a zguduit studiourile Sony

David Fincher a parasit unul dintre cele mai discutate proiecte. Acesta trebuia sa se ocupe de regia filmului biografic despre viata lui Steve Jobs, iar scenariul era semnat de Aaron Sorkin. Cei de la Hollywood Reporter anunta ca regizorul nu s-a inteles la bani si dorea mai multa putere asupra proiectului.

David Fincher renunta la filmul biografic despre Steve Jobs: scandalul care a zguduit studiourile Sony

David Fincher ar fi cerut 10 milioane de dolari in plus la onorariu, dar si control asupra campaniei de marketing, conform Hollywood Reporter. Cei de la Sony, care se ocupau de film, i-au oferit mana libera in promovarea filmului The Girl With The Dragon Tatoo, ultima lor colaborare. Insa, de aceasta data producatorii nu au fost de acord cu cerintele regizorului.

 


Astfel, Sony cauta un nou regizor pentru filmul despre viata lui Steve Jobs. Surse apropiate studioului au declarat ca cerintele sale financiare sunt absurde. "Nu face un film ca Transformers sau Captain America. Acesta este un film de calitate, nu se pune accent pe latura comerciala. El ar trebuie recompensat in urma unui succes colosal, nu inainte".

    

Proiectul ar fi reunit echipa din spatele unui alt film biografic de succes, The Social Network, pentru care Fincher a fost nominalizat la Oscar pentru regie si a castigat Oscarul pentru scenariu adaptat.


Aaron Sorkin va scrie scenariul pentru acest film pe baza biografiei lui Steve Jobs, scrisa de Walter Isaacson si care a devenit cartea cel mai bine vanduta in 2011 in Statele Unite, dupa decesul cofondatorului companiei Apple. Fincher si l-a dorit foarte mult pe Christian Bale sa-l portretizeze pe Steve Jobs, insa nu s-a ajuns la nici o intelegere pana acum.


Renegocierea salariului lui David Fincher a venit intr-un moment delicat pentru Sony, care inca sufera de pe urma pierderilor din vara lui 2013, cand au lansat esecuri financiare ca White House Down sau After Earth.

Anul trecut a fost lansat un alt film despre viata lui Steve Jobs, cu Ashton Kutcher in rolul fondatorului Apple. Jobs, asa cum s-a numit filmul, nu a fost primit bine de catre critici, acestia acuzand ca realizatorii nu au oferit profunzime si nici insemnatate peliculei.  Noul film despre Steve Jobs nu are inca data de lansare si este in acest moment in faza de proiect.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies