marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Dallas: noua generatie dupa 21 de ani. Cine sunt noii Bobby, Pamela si J.R. Serialul despre care nu credeai ca poate fi reinventat

"Ne-am intors si nu, nu visati!" Asa suna sloganul de promovare al noului serial Dallas care face trimitere catre celebrul sezon din urma cu 26 de ani in care Bobby a murit. Realizat de postul TNT si de  Warner Bros noul serial va debuta in Statele Unite pe 13 iunie.

Dallas: noua generatie dupa 21 de ani. Cine sunt noii Bobby, Pamela si J.R. Serialul despre care nu credeai ca poate fi reinventat

Actorul californian de 33 de ani Jesse Metcalfe este noul Bobby, in timp ce Josh Henderson este noua varianta a lui  J.R.


“Nu credeam ca Dallas-ul va reinvia pentru ca nu credeam ca exista cineva care sa stie cum sa faca asta. Acest lucru a fost dovedit in trecut cand s-a incercat resuscitarea show-ului. A incercat sa se faca un film pentru marele ecran, am citit scriptul si era groaznic. Am crezut ca nimeni nu mai poate intelege serialul initial. Imi spuneam ca da, au planuri sa faca un serial, insa niciodata nu va deveni realitate" a declarat Patrick Duffy pentru Hollywood Reporter.

Va mai amintiti de faimoasa scena in care Pamela da peste Bobby la dus dupa ce l-a crezut mort un sezon intreg? Secventa a fost una istorica si revolutionara pentru modul in care se faceau serialele la vreme respectiva.  Momentul i-a lasat fara cuvinte pe telespectatori care au aflat odata cu Pamela ca de fapt  visasera un sezon intreg ca Bobby este mort. Patrick Duffy parasise serialul timp de un an.


Actorul a povestit zilele trecute cum a incercat alaturi de Larry Hagman sa faca o parodie a serialului, insa nimeni nu s-a implicat pentru ca nu indrazneau sa strice imaginea traditionala a serialului."Am auzit de varianta celor de la TNT si Warner Bros si dupe ce am citit scriptul mi s-a parut interesant si ca poate fi realizat” a mai povestit acesta.


Serialul de televiziune "Dallas" va reveni pe micile ecrane nord-americane, miercuri, 13 iunie, dupa o pauza de peste 21 de ani, iar celebrele personaje din familia Ewing - J.R., Bobby, Sue Ellen si copiii lor - incearca din nou sa-i cucereasca pe telespectatori cu intrigi din industria petrolului texan.
 

 

Postul de televiziune prin cablu TNT a decis sa readuca la viata acest serial de succes, care a rulat pe micile ecrane americane din 1978 pana in 1991.


Spre deosebire de alte seriale "defuncte" ce au fost readuse la viata in ultimii ani - "Melrose Place", "90210 Beverly Hills", considerate doua esecuri -, "Dallas" aduce pe micile ecrane "crema" distributiei originale, imbatranita, dar inca vioaie: infamul J.R. (Larry Hagman, 80 de ani), Sue Ellen, sotia etern umilita si alcoolica (Linda Gray, 71 de ani) si gentilul Bobby (Patrick Duffy, 63 de ani).
 


"Este cu adevarat o binecuvantare", a declarat Linda Gray in timpul filmarilor. "A fost ceva aproape suprarealist atunci cand au anuntat revenirea noastra in acest serial. Am fost incantati", a mai spus aceasta.

"Dallas" si-a asigurat succesul prin finaluri de episoade pline de suspans si prin rasturnari de situatii neasteptate, precum celebrul episod in care J.R. a fost impuscat sau moartea lui Bobby, prezentata de scenaristi ca un vis al sotiei sale, Pamela (Victoria Principal), pentru a justifica "reinvierea" personajului in sezonul urmator al serialului.


"Rivalitatea crancena si lupta pentru putere intr-o familie dinastica de magnati din industria petrolului si crescatori de vite raman sufletul actiunii din «Dallas»", spun oficialii de la TNT. Insa disensiunilor dintre membrii din vechea generatie li se adauga de acum inainte reglarile de conturi ale personajelor din generatia tanara.


De fapt, daca prezenta in serial a actorilor celebri ii va atrage pe nostalgicii din anii '80, distributia actuala abunda in actori din generatia tanara din televiziunea americana.


Jesse Metcalfe il joaca pe fiul lui Bobby, Christopher


Josh Henderson este fiul lui J.R., John Ross Ewing


John Ross Ewing, fiul lui J.R. - la fel de machiavelic, ambitios si pervers ca tatal sau -, este interpretat de Josh Henderson, in timp de fiul adoptiv al personajelor Bobby si Pamela, Christopher, este jucat de Jesse Metcalfe.Fanii serialului "Neveste disperate" ii vor recunoaste pe cei doi tineri: primul il interpreta pe nepotul lui Edie Britt (Nicolette Sheridan), iar cel de-al doilea era seducatorul gradinar si amant al personajului Gabrielle (Eva Longoria).


Scenaristii i-au oferit si o iubita lui Christopher, Rebecca Sutter (Julie Gonzolo), iar rolul arivistei dispuse la orice a revenit personajului Elena Ramos (Jordana Brewster), fiica fostului bucatar al familiei Ewing.

Rebecca Sutter (Julie Gonzolo) este noua Pamela, viitoarea sotie a lui Christopher

 

Elena Ramos (Jordana Brewster) este iubita lui John Ross Ewing


Cynthia Cidre scrie scenariul acestei continuari si este prima femeie aflata la comanda show-ului "Dallas", fapt care nu ii displace actritei Linda Gray."«Dallas»-ul original era foarte focalizat pe barbati. Ei faceau ceva, iar noi (femeile) reactionam. Producatorii, scenaristii erau cu totii barbati", spune Linda Gray. "Cand am vazut numele Cynthiei pe coperta scenariului, mi-am spus: «Nu-i asa ca e formidabil?» Femeile au preluat in sfarsit puterea".


Ramane de vazut daca noua serie din "Dallas" va avea succes la public, o performanta pe care niciun alt "remake" de televiziune nu a reusit-o pana in prezent. Insa Larry "J.R." Hagman ramane optimist.


"Cand primul «Dallas» era difuzat, tarile treceau printr-o recesiune grava, iar oamenii nu puteau sa iasa in oras, pentru ca nu puteau sa isi plateasca o bona", a declarat actorul american intr-o conferinta de presa.
"Dintr-o data, ei erau nevoiti sa ramana acasa in serile de vineri si sa priveasca ceva la televizor. Iar noi eram acolo. Iar acum, iata-ne din nou, in acelasi context", a adaugat Larry Hagman.

Serialul a avut un succes impresionant in lumea intreaga, inregistrand o audienta globala de peste 100 de milioane de telespectatori.Episodul "Who Shot JR?" ("Cine l-a impuscat pe JR?"), difuzat in 1980, a ramas pana in zilele noastre unul dintre programele de televiziune cu cea mai mare audienta din lume, iar serialul "Dallas", difuzat in 13 sezoane, intre anii 1978 si 1998, a avut o popularitate uriasa pe plan mondial.


Poate cel mai indragit si controversat personaj al serialului a fost cel jucat de Larry Hagman care desi a fost diagnosticat cu cancer a continuat la 80 de ani munca la noul serial.



Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies