marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cum a fost intinerit digital Arnold Schwarzenegger in Terminator: Genisys: tehnica revolutionara care ar putea transforma complet cinematografia

Fanii seriei Terminator s-au intors in timp weekendul trecut, odata cu lansarea filmului Terminator: Genisys in cinematografe. La trei decenii de premiera primului film din franciza, Arnold Schwarzenegger revine in rolul cyborgului cu care a scris istorie.

Cum a fost intinerit digital Arnold Schwarzenegger in Terminator: Genisys: tehnica revolutionara care ar putea transforma complet cinematografia

Specialistii in efecte speciale au depasit asteptarile tuturor si au reusit sa il intinereasca pe Arnold Schwarzenegger in Terminator: Genysis. Acestia au recreat scena legendara din Terminator (1984), in care apare prima data robotul T-800.

Atentie, urmeaza spoilere!

Una dintre cele mai discutate scene din Terminator: Genysis este o scena recreata identic aproape din filmul original, lansat in 1984. Doar ca de aceasta data "venirea pe lume" a lui T-800 a fost generata cu ajutorul tehnologiei CGI. Imaginea lui Arnold tanar a fost suprapusa pe corpul unei dubluri, folosita in mai multe scene din noul film, conform celor de la Hollywood Reporter.

Momentul in care aceasta aterizeaza in Los Angeles-ul din 2029, o scena simbol pentru franciza, a fost recreata aproape identic, cadru cu cadru. Cel mai mare efort al echipei a fost de a crea o fiinta umana complet digital. Practic, s-a folosit aceeasi tehnologie ca si in cazul Fast and Furious 7, unde producatorii au recreat digital chipul lui Paul Walker, pe corpul altei persoane, pentru a incheia scenele nefilmate inca in momentul mortii sale.

 

Provocarea de a crea un Arnold Schwarzenegger digital i-a revenit companiei MPC, detinuta de Tehnicolor. "Am crezut de la inceput ca e o nebunie ceea ce ne cer sa facem. Oamenii creati digital total sunt considerati Sfantul Graaal in domeniul efectelor speciale. Si in plus, aveam de recreat unul dintre cei mai celebri oameni de pe planeta asta, ceea ce a crescut si mai mult gradul de dificultate al sarcinii. Dar, in acelasi timp, era si ceva fascinant, de nerefuzat" a spus Sheldon Stopsack, seful departamentului de efecte speciale din cadrul MPC.


Tot ei s-au ocupat si de filme ca "Cinderella" sau "X-men:Days of Future Past". "Tanarul Arnold, asa cum arata in 1984 nu mai exista, a imbatranit. Asa ca am folosit foarte multa cercetare, am cautat tot felul de materiale sa vedem cum arata in acel an, sa gasim orice poza. Norocul nostru a fost ca era o persoana intens mediatizata inca de atunci" a mai spus acesta.


Dupa cercetare, au inceput modelarea personajului pe calculator. Pentru modelarea faciala, au folosit un sistem inovator, Mova, prin care i-au surprins miscari si gesturi, prin tehnica motion capture, folosita si pentru scenele de dialog. Pentru celelalte scene, totul a fost recreat digital, dintr-un set de miscari individuale specifice si miscari ale corpului. De atlfel, el a avut si o dublura, Brett Azar, care a fost folosit in scenele de lupta si in cele in care i s-a suprapus versiunea tanara a lui Arnold.

 


"A trebuit sa creem o fiinta umana care se poarta ca o masinarie si nu este deloc usor. Dar faptul ca putem crea oameni digital devine o unealta importanta pentru cinematografie. In cazul asta, a fost un pas important pentru a putea crea povestea in intregime, mai ales ca era vorba de calatorie in timop. Este vorba de eforturi uriase asa ca trebuie sa ai un motiv intemeiat sa faci asta, in rest, trebuie sa fie actorul in scena, nu o copie digitala" a mai spus Stopsack.


Terminator Genisys
s-a lansat in cinematografele din intreaga lume, inclusiv in Romania, iar la nivel global a strans incasari de 129 de milioane de dolari. Din distributie fac parte si Emilia Clarke sau Jason Clarke.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies