marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cristian Mungiu si Steven Spielberg, parodiati intr-o emisiune din Franta: regizorul roman este prezentat ca "cersetorul lui Spielberg"

Regizorii Cristian Mungiu si Steven Spielberg au fost parodiati intr-o emisiune de satira cu marionete, "Les Guignols de l'Info", difuzata de postul de televiziune francez Canal+, miercuri seara.

Cristian Mungiu si Steven Spielberg, parodiati intr-o emisiune din Franta: regizorul roman este prezentat ca cersetorul lui Spielberg

Cristian Mungiu face parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes, care a debutat miercuri seara, pe Croazeta. Juriul acestui festival prestigios este prezidat de cineastul american Steven Spielberg.


Editia de miercuri seara a emisiunii de satira cu marionete "Les Guignols de l'Info" a inceput printr-o serie de ironii la adresa incidentelor recente din piata Trocadero din Paris, la adresa fotbalistului englez David Beckham, a sefului Politiei din Paris, a patronului arab al clubului de fotbal PSG, dar si la adresa printului Albert al II-lea de Monaco, despre care realizatorii acestei emisiuni au spus ca "este balbait".


Au urmat cateva scene in care au fost parodiate trei nume mari de la Hollywood - George Clooney, Clint Eastwood si Jack Nicholson -, iar in minutul al saselea a fost prezentata scena dedicata Festivalului de Film de la Cannes, in care Steven Spielberg este prezentat sosind pe Croazeta pe o bicicleta si avandu-l ca sofer pe extraterestrul E.T.

 

A urmat scena cu Cristian Mungiu si Steven Spielberg. In aceasta scena,  regizorul roman ii cere lui Spielberg o camera de filmat, spunand ca nu are bani sa o cumpere. In plus, marioneta care il reprezinta pe Mungiu spune ca tatal sau este in inchisoare, mama lui este bolnava si el trebuie sa aiba grija de un bebelus.


  "Les Guignols de l'Info", denumita uneori doar "Les Guignols", este o emisiune de televiziune franceza de satira, cu marionete, difuzata incepand din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de stiri de televiziune, aceasta emisiune reprezinta o caricatura a lumii politice, a actualitatilor din mass-media, a celebritatilor, a societatii franceze in special si a lumii intregi in general.

 


Cea de-a 66-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat miercuri seara, cu proiectia mult asteptatului lungmetraj "Marele Gatsby", o ecranizare spectaculoasa a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in care Leonardo DiCaprio joaca rolul principal.

 

 

Sursa: Mediafax.ro


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies