marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cristi Puiu, in juriul Festivalului de Film de la Locarno

Cristi Puiu va face parte din juriul care va decide castigatorul celui mai bun film de debut la Festivalul de Film de la Locarno, au anuntat, marti, organizatorii.
Cristi Puiu, in juriul Festivalului de Film de la Locarno

articole relationate


Festivalul de la Locarno are doua competitii: competitia principala a festivalului ajuns la editia cu numarul 61, si cea in care concureaza regizori debutanti, care implineste trei ani.

Cristi Puiu va decide, alaturi de Corso Salani (fost castigator al festivalului) si Marianne Slot, care regizor aflat la debut va primi Leopardul de Aur.

Puiu este cunoscut in special pentru filmul “Moartea domnului Lazarescu”, care a fost distins, in 2005, cu premiul Un Certain Regard in cadrul Festivalului de la Cannes.

Romania a fost prezenta si la editia de anul trecut a festivalului, de data asta in tabara castigatorilor, scurtmetrajul "Valuri" a lui Adrian Sitaru fiind recompensat cu Leopardul de Aur in sectiunea Leopards of Tomorrow.

Potrivit Hollywood Reporter, juriul competitiei principale a festivalului care va avea loc la Locarno,intre 6 si 16 august, urmeaza sa fie anuntat.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies