marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Compozitorul de muzica si de film James Horner, castigator a doua Oscaruri, a murit intr-un accident aviatic

Compozitorul de muzica de film James Horner, bine cunoscut pentru ilustratia muzicala a filmelor "Titanic", "Field of Dreams" si "Braveheart", a murit luni intr-un accident de avion, potrivit Agerpres.

Compozitorul de muzica si de film James Horner, castigator a doua Oscaruri, a murit intr-un accident aviatic

Horner, in varsta de 61 de ani, de doua ori castigator al premiului Oscar, pilota un mic avion atunci cand s-a prabusit in apropiere de Santa Barbara, California, potrivit 'Hollywood Reporter'.

Compozitorul a castigat ambele premii Oscar in 1998 pentru realizarile sale din filmul "Titanic". El a castigat premii Oscar la categoriile 'Best Original Dramatic Score' si 'Best Original Song' pentru "My Heart Will Go On", care a fost interpretat de Celine Dion.


Coloana sonora a filmului "Titanic" a fost vanduta in 27 de milioane de exemplare in intreaga lume, mentioneaza 'Hollywood Reporter'.


"Meseria mea ... este de a asigura ca la fiecare pas al filmului este ceva pe care publicul il poate simti cu inima", a declarat Horner intr-un interviu din 2009 pentru cotidianul 'Los Angeles Times', mai mentioneaza DPA.


"Am pierdut o persoana uimitoare, cu o inima mare si un talent incredibil care a murit facand ceea ce adora", a scris asistenta personala a lui Horner, pe pagina sa de Facebook.

 


Galerie foto


Modifică setările cookies