marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cloud Atlas, noul film al fratilor Wachowski aclamat la scena deschisa timp de 10 minute la Toronto. Cum au reactionat cinefilii la cel mai inovativ film al anului

Unul dintre cele mai inovative si asteptate film ale acestui an, Cloud Atlas, a fost aplaudat de public in picioare timp de 10 minute la premiera de la Festivalul din Toronto. "O calatorie care se intinde pe 500 de ani, care te solicita psihic si emotional si care trece peste spatiu, timp si generatii. Trebuie sa-l vezi si sa decizi daca functioneaza pentru tine"  a fost concluzia revistei Entertainment Weekly.

Cloud Atlas, noul film al fratilor Wachowski aclamat la scena deschisa timp de 10 minute la Toronto. Cum au reactionat cinefilii la cel mai inovativ film al anului

Cloud Atlas e un fel de "Brazil" combinat cu "The Matrix" cu "The English Patient” cu “Forrest Gump” si care are ceva din “The Hobbit" - asa au caracterizat cei de la New York Times cel mai recent film al fratilor Wachowski care a avut premiera la Toronto.

Filmul celor 3 regizori Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski a avut o premiera entuziasta la care au participat cei 17 actori din distributie iar sala a sarit in picioare la finalul peliculei mai scrie sursa citata.

Unul dintre cele mai scumpe filme independente create vreodata a fost numit de revista Hollywood Reporter "un blockbuster de arta pentru care cerul nu este limita".

"Filmul aduce 3 ore intense care te vor solicita mental, insa si emotional. Cloud Atlas sugereaza ca toate experientele umane sunt conectate in cautarea libertatii, artei si a dragostei" au scris cei de la Variety.

"Cloud Atlas e genul de film ce va genera discutii multa vreme de acum incolo si pe baza caruia se va scrie eseuri" au notat cei de la www.slashfilm.com.

Bineinteles, au fost insa si critici care nu au fost atat de impresionati de film: "vizual filmul uimeste adesea, insa multiplele planuri narative sunt ceea ce sunt - fragmente care nu se leaga intre ele", au scris cei de la theglobeandmail.com.


"Teama. Credinta. Dragoste. Fenomele care determina cursul vietilor noastre. Este filmul anului. O povestea ambitioasa, indrazneata, grandioasa si o realizare cinematografica ce reprezinta o revelatie" asa a decris filmul Alex Billington de la firstshowing.net


Fratii Wachowski (Lana si Andy) au schimbat istoria filmului SF cu trilogia “Matrix” in care viitorul omenirii era strans legat de masini, roboti si inteligenta artificiala. Noul film al celor doi scenaristi si regizori e realizat impreuna cu regizorul Tom Tykwer si impune o viziune asupra viitorului strans legata de trecut.



Personajele din “Cloud Atlas” / “Atlasul norilor”-calatoresc prin timp nu pentru a-si urma destinul, ci pentru a si-l schimba in bine. Povestea urmareste evolutia unui suflet care se transforma de-a lungul catorva secole dintr-un ucigas intr-un erou, modelandu-se prin actiune, mister, drama si romantism. O singura fapta buna reverbereaza pentru a provoca o revolutie la sute de ani distanta in viitor.
 

Cele 6 povesti din Cloud Atlas sunt fixate in 1849, in timpul sclaviei cand un om de afaceri duce o calatorie periculoasa pe mare, in 1936 cand un pianist ii scrie unui prieten despre jurnalul unui avocat care a calatorit pe mare catre San Francisco in 1849; in 1973, cand o ziarista interpretata de Halle Berry mediteaza la incapacitatea omului de a invata din greseli in timp ce citeste scrisoarea pianistului; ajungem in prezent la Londra pentru a da peste istoria unui scriitor; peste 112 ani in viitor dam de povestea unei femei artificial create iar la final ajungem in 2250 pentru aventurile unui cuplu inedit care cauta cunoasterea demult uitata.



Tom Hanks si Halle Berry se afla in fruntea distributiei care ii include pe Hugo Weaving, Jim Broadbent, Jim Sturgess, Doona Bae, Ben Whishaw, James D’Arcy, Zhou Xun, Keith David, David Gyasi, Susan Sarandon si Hugh Grant. Bazat pe romanul best seller cu acelasi nume al lui David Mitchell, si publicat in Romania de editura Humanitas cu titlul “Atlasul norilor”, filmul e produs de Grant Hill (“The Thin Red Line,” “The Tree of Life”), de doua ori nominalizat la Oscar, Stefan Arndt (“The White Ribbon,” “Goodbye Lenin!,” “Run Lola Run”), de trei ori nominalizat la premiile BAFTA, precum si de Lana Wachowski, Tom Tykwer si Andy Wachowski. Muzica e compusa de Tom Tykwer, Johnny Klimek si Reinhold Heil.

Cloud Atlas
Data: 23 noiembrie 2012
Distributie: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant
Regie: Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski


 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies