marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cloud Atlas, filmul de 100 de milioane de $ in care actorii nu s-au recunoscut intre ei, a dezamagit in box office-ul din SUA

Cu o distributie impresionanta, ce ii include pe Halle Berry, Tom Hanks si Hugh Grant, Cloud Atlas a inselat asteptarile producatorilor si a incasat doar 9,4 milioane de dolari din cele 12-13 milioane estimate, clasandu-se in box office-ul american pe locul trei, scrie Huffington Post.

Cloud Atlas, filmul de 100 de milioane de $ in care actorii nu s-au recunoscut intre ei, a dezamagit in box office-ul din SUA

 

Ambitiosul film science fiction al fratilor Wachowski, Cloud Atlas a dezamagit la capitolul incasari pe teritoriul american. Cu toate ca pelicula a primit recenzii mixte din partea criticilor americani si britanici, unii numindu-l chiar o capodopera, filmul nu a atras atat de multi spectatori americani pe cat si-ar fi dorit producatorii.
 

Cloud Atlas face parte din categoria filmelor art-house, asa numitele pelicule produse de studiouri mici, non americane, independente, insa avea potentialul unui blockbuster datorita distributiei de Oscar si a subiectului SF extrem de complicat, comparat in unele cazuri cu Inception al lui Christopher Nolan.


Transformarea cartii autorului britanic David Mitchell intr-un proiect extrem de ambitios a costat peste 100 de milioane de dolari. Cloud Atlas a fost realizat la Studio Babelsberg si este numit cel mai scump film facut de nemti. Pelicula este doar distribuita in unele tari de Warner Bros si Twentieth Century Fox si a fost numit "evenimentul science fiction al anului in cinematografe."


Cu toate acestea americanii nu s-au inghesuit sa-l vada in acest weekend. La trei saptamani de la premiera oficiala, thriller-ul Argo al lui Ben Affleck reuseste sa ramana pe prima pozitie din box-office-ul american, depasind atat Hotel Transylvania cat si Cloud Atlas.


Cloud Atlas este un proiect ambitios, regizat de creatorii Matrix fratii Wachowski (care intre timp au devenit frate si sora) si de cineastul german Tom Tywker (Run Lola run, Perfume: The Story of a Murderer) si inspirat dupa un bestseller cu acelasi nume scris de britanicul David Mitchell. Filmul are o poveste complexa ce se intinde pe sute de ani si e compusa din 6 povestiri diferite care sunt legate intre ele prin elemente comune. Cloud Atlas ne poarta in diverse epoci si tari de la insulele Chatham de la jumatatea secolului 19 pana intr-un viitor indepartat, post-apocaliptic.


Actorii au suferit transformari extreme pentru a se putea integra in multiplele roluri jucate de fiecare astfel ca ajungeau sa nu se mai recunoasca intre ei la filmari. Nu l-am recunoscut pe Ben Whishaw in scena din adapost" a declarat Halle Berry pentru digitalspy.co.uk. Si Jim Sturgess a fost impresionat de schimbarile lui Halle Berry: "Scenele in care joaca o femeie coreeanca sunt fantastice. Are cele mai mari transformari din film."
 


Cloud Atlas se va lansa in Romania pe 23 noiembrie


Galerie foto


Modifică setările cookies