marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christopher Nolan nu crede in 3D: regizorul dezvaluie care este viitorul cinematografiei si de ce l-a ales pe Matthew McConaughey in rolul principal din Interstellar

Christopher Nolan a fost prezent la CinemaCon, unde a facut dezvaluiri despre noul sau film, Interstellar, dar si despre viitorul cinematografiei.

Christopher Nolan nu crede in 3D: regizorul dezvaluie care este viitorul cinematografiei si de ce l-a ales pe Matthew McConaughey in rolul principal din Interstellar

Christopher Nolan este considerat unul dintre cei mai talentati si originali regizori de la Hollywood. De la Memento si pana la trilogia The Dark Knight, regizorul britanic si-a creat un stil deosebit, cu filme uimitoare. Dar mai mult de atat, este un promotor al experientei IMAX, filmand aproape toate filmele din ultimii ani cu camere IMAX. Insa, regizorul a declarat in cadrul unui eveniment CinemaCon ca nu crede in noile tehnologii, preferand sa filmele in continuare pe pelicula.

 

 

Nolan a mentionat faptul ca filmul celuloid ramane cea mai buna varianta pentru a captura o imagine si pentru a o proiecta, mentionand faptul ca parerea se bazeaza pe experienta sa de producator. Acesta a mai spus ca, din punct de vedere al inovatiei si al experimentelor, este in favoarea oricarei evolutii tehnologice, fiind evident faptul ca noile tehnologii trebuie sa le intreaca intotdeauna pe cele din urma, doar ca in acest moment nu se intampla asta. "Filmul celuloid ramane cel mai bun mediu pentru a face film. Asta e opininiea mea ca regizor. Incurajez inovatiile si experimentele atat timp cat depasesc cele vechi, insa nici un mediu nou de filmare nu a facut asta, inca" a spus Nolan conform Hollywoood Reporter.

 

 

 

 

Comentariile acestuia au venit intr-un context in care rolele de film vor disparea. Paramount, care lanseaza cea mai noua productie a lui Nolan, "Interstellar", a anuntat recent faptul ca nu va mai trimite filme in formatul clasic, de vreme majoritatea cinematografelor din Statele Unite au ales varianta de proiectie digitala si ca atare, nu mai pot rula filme dupa vechiul model. "Am fost sa imi vad propriile filme la cinematograf. Nu sunt suficient de multi regizori care fac asta. Nu sunt indeajuns de multi oameni din aceasta industrie care petrec timp in cinematografe pentru a vedea rezultatul final".

 

Regizorul britanic ramane unul dintre ultimii care mai practica metoda de filmare pe celuloid. De asemenea, fiind un mare fan Imax, recurge la acest tip de tehnologie pentru a inregistra secvente pentru filmele sale. In "Interstellar", care se va lansa in iarna, Nolan a folosit camera Imax mai mult decat in oricare alt film realizat pana in prezent. "Ma astept de la proprietarii de cinematografe sa ne prezinte in cel mai bun mod posibil. Asa cum chiar ei au spus, cel care proiecteaza are ultimul cuvant de spus. Consider ca aspectul tehnic al modului in care acest film este prezentat va fi mult mai important decat la oricare alt film realizat pana acum, lucru ce implica un parteneriat cu diferite studiouri si cinematografe."

 

 

 


Regizorul nu a oferit multe detalii despre "Interstellar". In linii mari, filmul prezinta povestea unei echipe de exploratori spatiali ce calatoresc prin gauri de vierme. Din distributie vor face parte Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn si Michael Caine. "Am crescut intr-o era ce a fost o perioada de aur pentru blockbustere, intr-o vreme in care ceea ce numim un film de familie se poate bucura de apreciere universala. Iar acest lucru este ceva ce vreau sa vad din nou. In privinta tonului filmului, se pare ca exista o anumita universalitate a experientelor umane", a mai declarat Nolan.


Pentru Interstellar, regizorul a recunoscut faptul ca a lucrat indeaproape cu producatorul Kip Thorne, un fiziacin capabil sa ii raspunda la intrebarile in privinta gaurilor de vierme.De asemenea, Christopher Nolan a mai vorbit despre faptul ca a facut o prioritate din a utiliza locatii practice in detrimentul imagisticii computerizate (CGI). Astfel, el a construit interiorul unei nave spatiale pentru anumite scene, plasand imagini actuale la exteriorul ferestrelor astfel incat actorii sa poata vedea ceea ce personajele ar fi vazut.

 


"Vreau sa surprind tot ceea ce camerele pot inregistra. Calitatea este marita fata de tehnica inregistrarii pe ecran verde". Acesta a marturisit ca a devenit fascinat de McConaughey dupa ce l-a vazut in cadrul unei secvente din "Mud". Astfel, a recunoscut faptul ca premiul Oscar pentru rolul interpretat in "Dallas Buyers Club" si transformarea carierei lui McConaughey sunt elemente oportune pentru productia "Interstellar". " 'Mud' mi-a oferit posibilitatea de a vedea in McConaughey o latura a capacitatilor sale pe care nu credeam ca le are. A fost o interpretare metamorfozanta. Din primul moment in care am vazut-o am realizat cat de bun poate fi".Intrebat despre rolul lui McConaughey in "Interstellar", Nolan a spus ca avea nevoie de cineva care sa fie bun la toate, cineva alaturi de care publicul sa experimenteze povestea. "Este fenomenal si o prezenta carismatica in film. Interpretarea lui este extraordinara".

 

 

Nolan vorbit si despre Michael Caine, care a aparut in toate filmele sale odata cu "Batman Begins". "Vine atat de pregatit si este atat de bun fara niciun efort. Il distribui in fiecare film doar ca exemplu pentru toata lumea. Este o companie placuta. Uneori glumeste ca este talismanul meu norocos" . Intrebat daca s-a decis in privinta urmatorului sau film, acesta a spus: "Am privit fiecare film ca si cand ar fi fost ultimul pe care il voi face. Am facut intotdeauna acest lucru pentru ca vreau sa pun totul in el. As putea sa fiu lovit de un autobuz la finalul productiei".

 

 

Printre declaratiile lui Nolan s-au aflat si informatii potrivit carora decizia de a deveni regizor a luat-o la varsta de 12 ani, dupa ce a savurat filme precum Star Wars si 2001: A Space Odyssey.  "Imi amintesc foarte clar sentimentul de magnitudine pe care mi l-a dat aceasta experienta. Nu aveam nicio idee la ce se refereau filmele, dar oricum nu conta deloc pentru minte".

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies