marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale, riscandu-si sanatatea de amorul artei! Vezi incredibilele transformari ale actorului - FOTO

Dedicatia cu care unii actori isi interpreteaza rolurile este de multe ori un subiect fascinant pentru noi toti. Sacrificiile facute de ei ne inspira pasiune, ambitie si admiratie. Insa cat de departe putem merge cu aceste sacrificii de fapt? Cat de multe este ok sa punem “la bataie” pentru ca totul sa iasa perfect?

Christian Bale, riscandu-si sanatatea de amorul artei! Vezi incredibilele transformari ale actorului - FOTO

Aparent, mult-apreciatul Christian Bale ar putea raspunde la intrebare cu: “propria sanatate”. Spunem acest lucru pentru ca, de-a lungul timpului, Bale a jonglat cu greutatea sa in toate modurile posibile. Pe parcursul a 8 ani si 6 roluri, actorul a pierdut sau castigat cate 25 de kilograme o data.

 

Spre exemplu, pentru a intra mai bine in pielea insomniacului Trevor Reznik din filmul “The Machinist”(2004), actorul a slabit nici mai mult nici mai putin de 28 de kilograme. In tot acest timp, singura consultatie la nutritionist s-a incheiat cu prescriptia unor vitamine. Meniul care a facut  toate aceste lucruri posibile a constat in salate, mere, guma de mestecat, multe tigari si shake-uri dietetice.

 

Producatorii filmului “Masinistul” sustin ca acesta era de fapt dispus sa slabeasca mai mult  de atat – pana la 45 de kilograme! Insa echipa nu a fost de acord cu decizia sa, considerand ca este mult prea periculos sa incerce o asemenea nebunie. Chiar daca nu a slabit pe cat de mult ar fi vrut, actorul tot a reusit sa bata recordul: nimeni nu a mai pierdut vreodata atat de mult in greutate pentru un rol!

 

Bineinteles, aceasta schimbare drastica de ordin fizic a adus cu sine si “probleme tehnice”. Conditia foarte precara a sanatatii protagonistului l-a impiedicat sa joace in scenele mai alerte – chiar si in cele unde era nevoit doar sa alerge! Regizorul Brad Anderson a fost de-a dreptul socat sa-l vada pe Christian in prima zi de filmari, dar a recunoscut ulterior ca ii admira profund devotamentul.

 

Lucrurile s-au schimbat pentru Bale in urmatorul an, cand a primit rolul super-eroului din Gotham City in “Batman begins” (2005). Regizorul Christopher Nolan a declarat chiar intr-un  interviu ca actorul nu era in stare sa execute nici macar o flotare in momentul auditiilor. Insa asta nu l-a impiedicat pe Christian sa-si antreneze muschii si vointa de fier, obtinand rolul.

 

Apoi a urmat “Rescue Dawn” pentru care Christian Bale a revenit la vechea sa placere de a slabi (dupa “Masinistul” a declarat ca perioada de regim strict ii provoca stari de euforie!). De aceasta data toti actorii au fost nevoiti sa faca acest compromis, insa Bale a fost in frunte, depasindu-i pe toti fluierand. Regizorul Werner Herzog a slabit si el 14 kilograme in spirit de solidaritate.

 

Productia a fost filmata de la sfarsitul povestii catre inceput, pentru ca protagonistii sa poata reveni la greutatea normala pe parcurs. Scenele de final, unde actorii trebuiasu sa arate cat mai scheletici, au fost realizate primele. Asta pentru ca Bale probabil se pregatea de noua sa forma fizica – cea din “Dark Knight”.

 

In ciuda tuturor  aceste schimbari extraordinare, revista “Empire” l-a clasificat in 2007 printre cele mai sexy vedete din istoria cinematografiei.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies