marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Christian Bale: "Moise a fost un om tulburat, dar complex". Vezi trailerul spectaculos pentru Exodus: Gods and Kings, cel mai ambitios film al lui Ridley Scott de la Gladiatorul incoace

Christian Bale si Ridley Scott aduc pe marile ecrane o legenda biblica de proportii in Exodus: Gods and Kings, in care actorul joaca celebrul personaj Moise. Noul trailer evoca o lume grandioasa, efecte speciale deosebite si decoruri impresionante, iar Ridley Scott pare sa isi gasit noul "Gladiator".

Christian Bale: Moise a fost un om tulburat, dar complex . Vezi trailerul spectaculos pentru Exodus: Gods and Kings, cel mai ambitios film al lui Ridley Scott de la Gladiatorul incoace

Actorul, premiat cu Oscar pentru roluls secundar din The Fighter,  a fost prezent la o intalnire speciale cu cei de la 20th Century Fox, unde a prezentat 37 de minute din Exodus: Gods and Kings, impreuna cu noul trailer.


"Cand am acceptat rolul, mi-am dat seama cat de putine cunosc eu de fapt despre Moise. Si, pe parcus am ajuns la concluzia ca era un om tulburat, iute, dar complex." a declarat Bale pentru Hollywood Reporter.

 

 


Christian Bale
s-a pregatit intens pentru acest rol, insa materialele sale nu au fost cele obisnuite, ce se invata la scoala. A citit Coranul, "Moses: A Life" scris de Jonathan Kirsch. Insa, Bale a declarat ca nu vrea si nici nu incearca sa compare interpretare sa cu cea a lui Charlton Heston. "Nu poti depasi ce a facut Charlton Heston. Nu are sens sa te compari cu el".

 

 

Bale a fost impresionat de lucrurile extraordinare pe care le-a auzit despre Ridley Scott, de la diversi colegi de platou, asa ca isi dorea de ceva timp sa lucreze cu el. Asa ca atunci cand i s-a propus rolul a trecut direct la documentare. Moise este prezentat ca un om conflictual, care se lupta atat cu statutul regal, cat si cu cel al unui om de rand.
 

Multi au criticat alegerea lui Ridley Scott de a distribui actori albi pentru personajele egiptene. Joel Edgerton este total transformat in rolul lui Ramses, Sigourney Weaver este Regina Tuya, Aaron  Paul este Joshua. Din punct de vedere al productiei, acest film a fost o reala provocare dar si o nebunie. "De la un punct acolo, filmarile au devenit un cosmar, dar si ambitioase. Aveam nevoie de furtuni spectaculoase, sute de animale, cai, magari. Numai Ridley Scott si-ar fi acceptat acest risc. Este un erou in toate felurile" a spus Jim Gianopulos, presedintele studioului 20th Century Fox.

 

 

 


Ridley Scott ne poarta in vremuri imemoriale, descriind in premiera lunii decembrie exodul evreilor din Egipt, in cautarea Pamantului Fagaduintei, sub conducerea lui Moise (Christian Bale).Unul dintre cele mai captivante fragmente ale Bibliei are parte de o noua ecranizare, cu efecte speciale de ultima generatie. Locatiile de filmare au inclus un arid lant muntos din provincia spaniola Andalusia, studiourile Pinewood din Londra, dar si deserturile din Maroc.

 

Exodus: Gods and Kings se lanseaza incepand cu 12 decembrie 2014.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies