marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Chipul pe care si-au lasat amprenta sute de pumni: Mickey Rourke si-a aratat fata plina de cicatrici. Ce film inedit pregateste actorul de 59 de ani

Mickey Rourke este din ce in ce mai de nerecunoscut. Actorul care frangea inimile femeilor in urma cu 26 de ani in "9 saptamani si jumatate", este complet schimbat de cicatricile care i-au ramas pe fata in urma operatiilor estetice, dar si a sutelor de pumni incasati in meciurile din perioada in care a luptat in ring ca boxeur.

Chipul pe care si-au lasat amprenta sute de pumni: Mickey Rourke si-a aratat fata plina de cicatrici. Ce film inedit pregateste actorul de 59 de ani

GALERIE FOTO Imagini cu transformarea lui Mickey Rourke

 

Aseara, starul din The Wrestler, pentru care a obtinut o nominalizare la Oscar, s-a intalnit cu doi prieteni de ai sai boxeuri, David Haye si Joe Calzaghe. Fanii l-au putut vedea pe Rourke fara nici un truc de cosmetizare, ba din contra, actorul n-a parut deloc deranjat de faptul ca fotografii se inghesuiau sa ii pozeze chipul plin de semne.
 

 

 

Mickey Rourke s-a apucat serios de box in 1991, cand cariera sa la Hollywood era intr-o panta descendenta. Actorul a marturisti cu ani in urma ca motivul pentru care a apelat la operatii estetice a fost sa repare ranile obtinute in urma loviturilor.

Actorul de 59 de ani se afla in Marea Britanie si a anuntat ca in februarie  2013 va incepe filmarile la filmului biografic care urmareste viata jucatorului de rugby Gareth Thomas, care a recunoscut in public in 2009, ca este homosexual. Rourke le-a spus celor de la BBC ca se chinuie cat mai mult sa capete un accent potrivit pentru rolul sau.


Mickey Rourke, pe numele sau real Philip Andre Rourke Jr., s-a nascut pe 16 septembrie, in New York. Dupa ce parintii sau au divortat pe cand el avea doar 6 ani, Mickey Rourke s-a mutat in Florida, alaturi de mama sa. In 1971, a absolvit  Miami Beach Senior Highschool.

In adolescenta, Mickey Rourke a fost mai atras de o cariera de sportiv decat de una ca actor, asa ca  a decis sa ia cursuri de autoaparare in cadrul Boys Club of Miami, unde a invatat primele lectii de box si a fost momentul in care a decis ca poate sa mearga mai departe cu sportul. Intre 1962-1972, Mickey Rourke a castigat 17 meciuri din 20 la categoria de amator in box, toate prin knock-out. Din cauza unor probleme medicale, a fost nevoit sa abandoneze cariera sportiva, la indemnul medicilor. Dar, dupa cateva alegeri artistice neinspirate, starul american decide in 1991 sa isi reia cariera de boxer, pe care o abandonase in anii '70. A boxat din nou, timp de cinci ani, iesind desfigurat din aceasta perioada mai putin fasta din viata sa.  Actorul a suferit mai multe rani la fata, pentru care a fost supus la mai multe operatii.
 


 

Mickey Rourke si-a facut debutul in lumea cinematografica in filmul  "1941", regizat de Steven Spielberg, in care a avut un rol mic. Insa a starnit atentia celor de la Hollywood dupa ce a jucat in "Body Heat", in 1981. Comparat cu Marlon Brando, gratie rolului Rusty James din "Golanii/ Rumble Fish", actorul american Mickey Rourke a devenit un veritabil sex-simbol la Hollywood in anii 1980, dupa rolul din "9 saptamani si jumatate" (1986).


Si-a facut o revenire spectaculoasa in lumea filmului, la varsta de 56 de ani, o data cu rolul luptatorului profesionist de wrestler din drama "Luptatorul/ The Wrestler", care rezona cu propriul lui traseu din viata si care i-a adus o nominalizare la categoria "cel mai bun actor in rol principal" la cea de-a 81-a gala a premiilor Oscar.

 

Mickey Rourke si Kim Basinger in "9 1/2 Weeks" (1986)

Mickey Rourke a profitat din plin de pe urma nominalizarii sale la Oscar, in 2009, pentru  rolul din "The Wrestler/ Luptatorul", jucand dupa acel rol in multe filme. In ultimii ani, Mickey Rourke a inceput sa apara tot mai des in filme cu succes la box-office ca  The Expendables, filmul lui Sylvester Stallone in care a strans numeroase staruri din filmele de actiune din anii '80, Iron Man 2 sau Immortals.

Mickey Rourke are 9 tatuaje, este pasionat de motociclete. Ca boxer, porecla lui  era "El Marielito". Dornic sa devina mai mult decat un boxer amator, Mickey Rourke a imprumutat 400 de dolari de la sora sa si a venit in New York, unde a luat lectii de actorie de la Sandra Seacat, de la Inside Studios Actors.

 

Mickey Rourke in "The Wrestler", filmul care i-a adus prima nominalizare la Oscar

A refuzat roluri pentru filme celebre ca "Highlander" (1986), "The Untouchables" (1987) si "Rainman" (1988). In 1990, i s-a oferit rolul lui Butch Coolidge, care a devenit personajul lui Bruce Willis in Pulp Fiction. Si de aceasta data Rourke a fost neinspirat si a refuzat rolul.

 

In 2011 a aparut in blockbusterul Immortals, iar pentru urmatorii 2 ani pregateste 6 filme, printre care si Sin City 2, care va fi lansat in cinema in 2013.
 

 

Sursa foto: Splash


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies