marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Chef FOA de la Masterchef este intr-o permanenta cautare. Ce loc a gasit in Bucuresti, in care te poti ospata ca la Istanbul

Carismatic si lipsit de orgolii, Chef FOA de la Masterchef este intr-o permanenta cautare. S-a scolit in amanunt, in strainatate, unde a invatat atat tehnici culinare, cat si secrete de preparare.

Chef FOA de la Masterchef este intr-o permanenta cautare. Ce loc a gasit in Bucuresti, in care te poti ospata ca la Istanbul

Iar acasa, in Romania, a transformat goana dupa gusturi noi intr-un mod de viata. Deseori, chef FOA ia Bucurestiul la pas. Vaneaza locuri in care se mananca foarte bine sau localuri cu specific inedit. Ne-a aratat unde se bea cea mai buna cafea din lume - spune el. Dar si unde te poti ospata ca la Istanbul.
 

Mai toti romanii isi incep ziua cu o cafea. Este cea mai consumata bautura, dupa apa, in tara noastra. Chef FOA crede ca prea putini o prepara corect si doar cativa o apreciaza la adevarata ei valoare. Ne-a dus intr-un loc ascuns, din centrul Capitalei sa isi sustina ideea. Prima senzatie: parca am fi aterizat intr-un laborator al unui savant jucaus, pasionat de cafea.

Chef FOA este in elementul lui printre oameni de la care simte ca poate invata. Chiar daca prezenta sa ii intimideaza pe unii.

Flat white este o bautura facuta din boabe de cafea proaspat prajite si macinate. O combinatie intre un espresso simplu sau dublu si ...crema de lapte. E la mare cautare in randul cunoscatorilor. La fel, cafeaua filtrata cu gheata, vreme de 10-12 ore.Chef FOA: "Cafea infuzata la rece. E ca si cum as gati eu o pulpa de porc la cuptor vreo sase ore."
 

Sau cafeaua preparata cu sifonul de laborator. "As putea sa folosesc tehnicile astea de filtrare si in bucatarie. As putea sa fac o supa. Pot sa pun in loc de cafea tot felul de ierburi sau mirodenii proaspete si sa pun un beef stoc, o supa concentrata de vita." Chiar daca locuiesc in zona parcului Herastrau, chef Foa si iubita lui, Ioana, vin pana in Pantelimon, intr-un restaurant modest, pentru cea mai buna mancare turceasca din capitala - spun ei: "Nu e un restaurant de fite unde primesti voila-uri in farfurie, aici totul e bazat pe gust"
 

Citeste continuarea pe stirileprotv.ro



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies