marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai violente 10 momente din filmele lui Quentin Tarantino

Quentin Tarantino este cunoscut ca un regizor pentru care chestiile sangeroase dau mai bine la camera. Violenta gratuita (sau nu), de multa ori absurda este un trademark al cineastului insa multi au recunoscut ca Django Unchained este mult prea sangeros pana si pentru standardele sale.

Cele mai violente 10 momente din filmele lui Quentin Tarantino


10. Reservoir Dogs - Scena cu urechea
Distributie: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen

Michael Madsen este in centrul uneia dintre cele mai violente secvente vazute in vreo productie cinematografica. Nici o interpretare nu a implicat mai multa duritate decat acea a lui Vic Vega (Mr. Blonde) care a smuls urechea unui politist pe care l-a stropit apoi cu benzina in timp ce asculta la radio Stuck in the Middle With You. Clipa in care urechea ii este retezata nu apare, insa si fara ea oroarea momentului iti ramane intiparita in minte.



9. Django Unchained - Sclavii sfasiati de caini
Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio

Am putea face un top al scenelor sangeroase create de Tarantino doar cu ajutorul lui Django Unchained. Ultimul film al regizorului este plin de momente violente, insa momentul in care d'Artagnan unul dintre sclavii mandingo (antrenati pentru lupta corp la corp pentru distractia stapanilor) este sfasiat de caini pentru ca a post prins fugind de pe plantatie. Cateva minute mai tarziu, Christoph Waltz isi aminteste in detaliu atrocitatile pe muzica lui Beethoven.
 


8. Death Proof - accidentul de masina
Distributie: Kurt Russell, Zoe Bell, Rosario Dawson

La fel ca si Django, Death Proof a aparut ca un omagiu adus filmelor din anii ’70, cand muscle-car-urile, ucigasii violenti si expliciti erau “la moda”. Scena in care Jungle Julia (Sydney Tamiia Poitier) se intoarce acasa dansand pe scaun in masina alaturi de echipa sa si este lovita in plin de Stuntman Mike (Kurt Russell) aduce o baie de sange si picioare sfasiate.



7.Inglorious Basterds - uciderea lui Hitler
Distributie: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Toata lumea si-a dorit la un moment dat sa-l ucida pe Hitler. Tarantino a facut-o in stilul lui genial. Nu era suficient ca Hitler sa moara intr-un cinematograf aruncat in aer. Echipa bastarzilor lui Brad Pitt au descarcat cateva zeci de gloante in Fuhrer inainte de a arunca sala in aer.
 

6. Pulp Fiction - Vincent il impusca pe Marvin in fata
John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson


Filmul pe care Tarantino a fost nascut sa-l faca are o scena atat de absurda si rupta parca de nicarieri incat e imposibil de uitat. Vincent (Jonh Travolta) si Jules (Samuel L. Jackson) vorbesc despre interventia divina in timp ce merg cu masina. Din gresela pistolul lui Travolta se descarca si-l impusca in fata pe Marvin (Phil LaMarr). Replica lui Travolta: "Aw man, I shot Marvin in the face" si sangele improscat pe geamul si bancheta din spate a masinii ne arata cum este violenta folosita in filmele lui Tarantino.
 

5. Django Unchained - masacrul de la Candy Land
Distributie: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio


Pe final de film, Jamie Foxx transforma mosia lui Dicaprio intr-un carnagiu: efectiv nu vezi decat cadavre si pereti plini de sange dupa o scena de impuscaturi pe cat de absurda pe atat de violenta.


4. Inglorious Basterds - Brad Pitt ii cresteaza o svastivca pe fruntea lui Christoph Waltz
Distributie: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth

Zambetul lui Brad Pitt in timp ce ii cresteaza pe fruntea lui Christoph Waltz o svastica cu un cutit de vanatoare nu poate fi uitata prea usor.



3. Kill Bill Vol. 1 - Bill o ucide pe Mireasa
Distributie: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah

Kill Bill are poate cel mai bun inceput de film semnat de Tarantino. Uma Thurman cu fata plina de sange, secventele alb-negru si muzica lui Nancy Sinatra fac din momentul in care Bill o ucide pe Mireasa una dintre cele mai sangeroase scene ale lui Tarantino.



2. Pulp Fiction - Bruce Willis si Ving Rhames se razbuna
John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson

Regele mafiot Marcelus Wallace (Ving Rhames) si boxerul Butch (Bruce Willis) sunt capturati de Maynard (Duane Whitaker) si legati in pivnita din magazinul acestuia. In timp ce Maynard si Zed (Peter Greene) il violeaza pe Marcelus, Bruce Willis evadeaza si decide sa-l salveze pe Marcelus dupa ce pune mana pe o sabie: ce urmeaza este Tarantino in stare pura.
 


1. Kill Bill Vol. 1 - Lupta cu sabiile in restaurantul asiatic.
Distributie: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah


Dupa ce se trezeste din coma, Mireasa porneste sa-i ucida pe rand pe asasinii care au dorit-o moarta: O-Ren Ishii, regina criminalilor din Tokyo, jucata de Lucy Liu, Elle Driver, cea mai periculoasa asistenta din filmele moderne, jucata de Daryl Hannah, Budd interpretat de Michael Madsen, Vernita Green interpretata de Vivica Fox, lasandu-l la final pe Bill, tatal fetitei ei. Una dintre cele mai faimoase scene ale filmului este cea de la finalul primei parti, cand Uma Thurman o infrunta intr-o bataie spectaculoasa cu sabiile pe Lucy Liu. Asta dupa ce Mireasa a ucis 57 de adversari intr-un restaurant asiatic intr-o scena in care improscaturile de sange devin arta abstracta. Uma Thurman, care a fost nominalizata la Globurile de Aur pentru acest rol, omoara 119 personaje pe toata durata filmului.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies