marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai tari filme care TE INVATA cum sa FACI bani! Afaceri incredibile inspirate din cazuri reale!

Care sunt cele mai tari filme despre afaceri? De-alungul istoriei cateva titluri au ramas in memoria publicului ca fiind surse de inspiratie atunci cand vine vorba de facut (sau pierdut) bani.

Cele mai tari filme care TE INVATA cum sa FACI bani! Afaceri incredibile inspirate din cazuri reale!

10. “Up In The Air” (2009)

George Clooney este un “consultat in ceea ce priveste tranzitia profesionala”, adica este angajat de unele companii pentru a da vestea angajatilor ca-s concediati.


Viata ii da o palma atunci cand realizeaza ca nu este imun la restructurarile pe care si-a construit cariera. Dar nu este primul film care se bazeaza pe povestile economice si pe afaceri.



9. “Trading Places” (1983)

Doi oameni de afaceri fac un pariu prin care vor schimba doua vieti: vor inlocui un om bogat cu unul sarac. Bogatul, un licentiat la Harvard, este asociat al companiei si saracul este un vagabond ales la intamplare.

Fratii Duke se joaca cu destinele celor doi pentru a dezvolta teoria lor cu privire la experimentul “natura versus natura”. Planul esueaza cand cei doi, ale caror vieti au fost date peste cap, afla despre pariu si isi unesc fortele pentru a se razbuna.



8. “Boiler Room” (2000)

Filmul tinteste in varful piramidei financiare din New York unde brokeri inteligenti pun pe piata actiuni fictive pentru clienti creduli. Este mai mult testosteron in afacerea asta decat intr-un ring de box. Brokerii considera ca moralitatea este pentru pampalai.

 



7. “Thank You for Smoking” (2006)

Legaturile dintre afacerile grele si politica de la Washington au fost abordat destul de rar, ele ramanand in obscuritate. Filmul reprezinta o satira care urmareste tentativele PR-ului Nick Naylor de a face lobby pentru alcool si arme.
 
El impreuna cu prietenii sai se autodefinesc “comerciantii mortii” si promoveaza cam tot ce e nociv in societate. Planurile lor sunt intrerupte de o jurnalista cam bagacioasa si de un senator care vrea sa puna "fotografii cu cranii si oase" pe fiecare pachet de tigari. :)

6. “Wall Street” (1987)

Filmul rezuma capitalismul ajuns la cele mai inalte cote si introduce mantra “lacomia e buna” in vocabularul de zi cu zi. Spune povestea distructiva a puterii financiare si a lacomiei care se gasesc si astazi in climatul economic.

Charlie Sheen joaca rolul unui tanar infometat si frustrat de rolul sau infim de broker intr-o masinarie de facut bani precum Wall Street-ul. Disperat sa castige milionul, tanarul devine protejatul lui Gekko, un broker care se bucura de succes, un afacerist inteligent si malefic. Fox isi pierde mintile in acest joc al banilor si ajunge sa incalce legea pentru a-si multumi mentorul.


5. “American Psycho” (2000)

Orice film al carui protagonist se ocupa cu executii si crime se anunta a fi destul de intunecat, dar filmul este de asemenea si o satira la adresa materialismului. Patrick este un maniac ce lucreaza la bursa din new York si omoara din placere, invidie, obsesie sau fara un motiv intemeiat.



4. “Glengarry Glen Ross” (1992)

Totul este de vanzare in lumea lui Al Pacino care lucreaza la o companie imobiliara din New York. Agentia este aproape de faliment si angajatii sunt motivati sa munceasca cu un concurs de vanzari cu premii, printre acestea fiind si concedierea pentru cel care se claseaza pe locul trei. Trei colegi intra intr-o competitie acerba.



3. “It's a Wonderful Life” (1947)

Pe langa povestea despre cainta, dreptate, dragoste pentru familie si prietenie, “It's a Wonderful Life” incepe cu o banca ajunsa in pragul falimentului, atunci cand oamenii au inceput sa-si retraga depozitele. Asta-l determina pe Bailey sa se arunce de pe pod pentru a castiga cei 15.000 de dolari din asigurarea de viata.

Filmul a fost realizat la mai mult de 10 de ani de la Marea Recesiune si evidentiaza cat de trista si dezamagitoare este viata financiara si cat de mult a fost influentata aceasta de criza economica din anii ’30.



2. “The Grapes of Wrath” (1940)

“Fructele maniei” este un film regizat de John Ford, bazat pe opera lui John Steinbeck si prezinta lupta unei familii de a supravietui marii crize din America.

Acestia parasesc Oklahoma si domeniul agriculturii si intra intr-un taram nou si dureros, cel al industriei economice. Se alatura maselor migratoare ale oamenilor dezamagiti care se indreapta spre taramul promisiunilor din California pe celebra “Route 66” in cautarea unei vieti mai bune.


1. “Trois Couleurs: Blanc”

Al doilea film din Trilogia Culorilor a regizorului polonez  Krzysztof Kieslowski este poate printre cele mai indragite. Povestea caderii comunismului si imbratisarii capitalismului este expusa prin despartirea unui cuplu in urma caruia barbatul este lasat fara niciun ban pe strazile Parisului. El jura razbunarea si cu timp si perseverenta ajunge un om bogat (vanzare de terenuri) pregatit sa se razbune pe fosta nevasta.

Un film personal care celebreaza emanciparea Poloniei si renuntarea acesteia la comunism.


Sursa:  telegraph.co.uk/
Foto:     about-knowledge.com/
 



Modifică setările cookies