marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai mari surprize de la nominalizarile pentru Oscar 2015. Nedreptatile despre care a ajuns sa vorbeasca tot internetul 

Nominalizarile la Oscar din acest an au adus cateva surprize, unele placute, altele mai putin. A devenit deja o traditie ca Academia Americana de Film sa premieze filme sau actori ce nu coincid de cele mai multe ori cu preferintele cinefililor. 

Cele mai mari surprize de la nominalizarile pentru Oscar 2015. Nedreptatile despre care a ajuns sa vorbeasca tot internetul

In septembrie, Jennifer Aniston era considerata una dintre favorite pentru nominalizarile la Oscar, dupa premiera filmului Cake care a avut loc la Festivalul de Film de la Toronto, laudele despre interpretarea sa necontenind sa apara. Cu toate acestea, actrita nu a primit mult ravnita nominalizare pentru statueta de aur.


Dupa premiera din noiembrie a productiei Selma, Ava DuVernay a ajuns in lista regizorilor favoriti pentru sezonul competitional, insa membrii Academiei nu i-au oferit suficient credit pentru a ajunge printre cei cinci nominalizati.


Desi era cotat cu sanse mari pentru a intra pe lista peliculelor nominalizate la Oscar, Gone Girl, filmul care s-a transformat intr-un fenomen in a doua jumatate a anului, nu a avut suficient de multa "putere" pentru a intra in cursa pentru statueta de aur.

 

Jake Gyllenhaal, cel care parea sa reprezinte una dintre surprizele placute ale acestui sezon datorita interpretarii remarcabile din Nightcrawler, fiind nominalizat la Globurile de Aur, premiile BAFTA si la Screen Actors Guild. cu toate acestea, Gyllenhaal nu se afla printre cei cinci actori care vor lupta pentru un Oscar in 2015.
 

Dupa ce a primit o nominalizare la Guild Awards, Clint Eastwood parea de neoprit, iar numerosi specialisti considerau ca merita sa fie nominalizat la Oscar pentru regia productiei American Sniper, insa acesta nu a avut sansa de a deveni cel mai in varsta regizor care sa aiba parte de o astfel de distinctie.
 


The LEGO Movie
nu s-a regasit pe lista nominalizarilor la cel mai bun film de animatie, desi criticii au fost indragostiti de umorul si tehnica interesanta folosite pentru realizarea productiei. De altfel, filmul a pierdut si Globul de Aur cu cateva zile in urma, insa specialistii nu credeau ca nu va primi o nominalzare.

 

Despre David Fincher ar fi obtinut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor, ar fi fost a treia in ultimii sase ani, insa acest lucru nu s-a intamplat asa cum nici Gillian Flynn nu a fost inclusa in categoria cel mai bun scenariu adaptat.
 


De cand a debutat la Festivalul de Film de la Cannes, Foxcatcher a fost considerat unul dintre favoritii pentru nominalizarea la categoria Best Picture, insa acest lucru nu s-a materializat, productia primind nominalizari la alte patru cateogrii importante, cel mai bun actor intr-un rol principal, cel mai bun actor intr-un rol secundar, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original.

 

Desi a primit noua nominalizari la premiile Oscar, nu putini sunt specialistii care considera ca Ralph Fiennes ar fi trebuit sa fie inclus pe lista nominalizatilor la categoria cel mai bun actor, interpretarea sa din The Grand Budapest Hotel fiind una de exceptie.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies