marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele mai mari filme ale verii: 18 blockbustere pe care toata lumea trebuie sa le vada

Sezonul blockbusterelor a inceput odata cu lanasarea super productiei Iron Man 3 care a reusit intr-o saptamana sa stranga incasari mondiale de aproape 700 de milioane de dolari. Filmul cu Robert Downey Jr va domina cu siguranta box-office-ul in aceasta vara, care este plina de super productii. De la Man of Steel si pana la Pacific Rim, vara lui 2013 aduce unele dintre cele mai asteptate blockbustere ale anului.

Cele mai mari filme ale verii: 18 blockbustere pe care toata lumea trebuie sa le vada

1. Iron Man 3
Data: 26 aprilie
Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr., Guy Pearce,Gwyneth Paltrow


Desi a intrat in cinema de la sfarsitul primvariierii, Iron Man 3 va domina box-office-ul intrega vara. Dupa 10 zile de la premiera, filmul cu Robert Downey Jr a ajuns la peste 600 de milioane de dolari. Iron Man 3 aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna. Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas.Al treilea capitol din franciza celor de la Marvel/Disney realizat in coproductie cu chinezi este mult mai intunecat decat primele doua filme care au realizat incasari de peste 1.2 miliarde de dolari incepand cu 2008.

 

2. The Great Gatsby
Data: 17 mai
Regie: Baz Luhrmann
Distributie: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton

Desi criticii l-au pus la zid, filmul cu Leonado DiCaprio inca mai are sanse la box-office: carisma lui DiCaprio, ecranizarea in 3D, distributia de vis, coloana sonora exceptionala si o puternica promovare ar putea salva filmul de un esec de box-office. The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii. Evenimentele sunt privite prin ochii scriitorului aspirant Nick Carraway (Tobey Maguire), care soseste la New York in primavara anului 1922 si se instaleaza in locuinta de langa vila luxoasa a lui Jay Gatsby (Leo DiCaprio). Nick este atras de stilul de viata al acestuia si devine martorul unor obsesii care se vor sfarsi tragic. Gatsby are totul mai putin dragostea femeii pe care o iubeste si este dispus sa faca orice pentru a o castiga pe Daisy (Carey Mulligan). Numai ca Daisy este o tanara frumoasa, superficiala si frivola care se complace intr-o casnicie formala, nu are un caracter puternic si nu stie sa aprecieze iubirea lui Gatsby, ceea ce face ca deznodamantul povestii sa fie unul tragic. Marele Gatsby este povestea visului american neimplinit.

 

3. Star Trek Into Darkness
Data: 17 mai
Regie: J.J. Abrams
Distributie: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

Fara indoiala Star Trek Into Darkness sau Star Trek 2 este unul dintre cele mai asteptate filme science fiction din 2013. Cand echipajul navei Enterprise este chemat inapoi acasa, descopera ca o forta rauvoitoare din cadrul propriei organizatii a detonat flota, lasand lumea intr-o stare de criza. Avand de reglat un cont personal, capitanul Kirk (Chris Pine) conduce o expeditie in zona de razboi, pentru a pune mana pe o arma de distrugere in masa. Pe masura ce eroii sunt aruncati intr-un joc epic de sah pe viata si pe moarte, iubirea este pusa la incercare, unele prietenii se destrama si Kirk face mari sacrificii pentru unica familie pe care o mai are – echipajul sau. In distributia filmului ii regasim pe Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin, Benedict Cumberbatch.

 

 

4. The Fast and the Furious 6
Data: 24 mai
Regie: Justin Lin
Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson


Toate drumurile duc aici. Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi. In capitolul 6 al seriei, de cand Dom (Vin Diesel) si Brian (Paul Walker) au dat lovitura de la Rio impotriva imperiului condus de un escroc de talie internatioanla, aducand in seiful echipei 100 de milioane de dolari, eroii nostri s-au preumblat pe tot globul. Dar, pentru ca nu se pot intoarce acasa ca sa traiasca linistiti din acei bani, sunt acum nemultumiti si simt ca le lipseste ceva.

 

 

5. The Hangover Part 3
Data: 24 mai
Regie: Todd Phillips
Distributie: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms

In noul film, celebrul grup format din Phil, Stu, Alan si Doug se va indrepta spre Tijuana, Mexic, pentru a-si salva prietenul (Zach Galifianakis) dintr-un spital de nebuni. De aceasta data nu este vorba de nicio nunta si de nicio petrecere pentru burlaci. Asa ca nimic nu ar putea merge rau, nu? Insa cand gasca de lupi pleaca la drum, toate pariurile se anuleaza.

 

 

 

6. After Earth
Data: 7 iunie
Regizor: M. Night Shyamalan
Distributie: Will Smith, Jaden Smith, Isabelle Fuhrman

Regizorul M. Night Shyamalan cunoscut pentru The Sixth Sense revine dupa 2 ani de pauza la carma unui SF ce promite sa impresioneze. Actiunea filmului il va avea in centru pe Jaden Smith, fiul lui Will Smith. La o mie de ani dupa un cataclism ce a fortat omenirea sa fuga de pe Pamant, Nova Prime a devenit noua casa a oamenilor. Legendarul general Cypher Raige (Will Smith) se reintoarce la familie dupa o indelunga perioada petrecuta la datorie, gata sa fie un tata adevarat pentru fiul sau de 13 ani, Kitai (Jaden Smith). Cand o furtuna de asteroizi distruge nava lui Cypher si a lui Kitai, ei aterizeaza fortat pe Pamant, devenit acum un teritoriu necunoscut si periculos. In vreme ce tatal sau zace intre viata si moarte in cabina de pilotaj, Kitai trebuie sa o ia la picior pe terenul ostil pentru a recupera dispozitivul de semnalizare a pozitiei ce le-ar putea aduce salvarea. Toata viata lui, Kitai si-a dorit sa fie un soldat, precum tatal sau. Acum are in sfarsit ocazia.

 

7. Now You See Me
Data: 7 iunie
Regie: Louis Leterrier
Distributie: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Michael Caine

Now You See Me este un thriller regizat de Louis Leterrier si ne spune povestea unei echipe de iluzionisti care reusesc sa jefuiasca o banca si sa rasplateasca audienta cu banii. Filmul are o distributie de 5 stele: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Melanie Laurent, Dave Franco, Morgan Freeman, Common, Michael Kelly, Elias Koteas si Michael Caine. Povestea implica un grup de magicieni (The Four Horsemen) condusi de Atlas (Eissenberg) care in cadrul unor spectacole de magie hi-tech jefuiesc o banca de pe alt continent si un afacerist corupt intr-o singura seara, oferind banii audientei. Normal ca FBI-ul intra pe fir imediat pentru ca jafurile chiar s-au intamplat in realitate dar nimeni nu intelege cum.


 


8. Man of Steel
Data: 14 iunie
Regie: Zack Snyder
Distributie: Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams

Superman-ul lui Zack Snyder se anunta a fi mai complex si mai intunecat ca niciodata in filmul care isi propune sa salveze franciza super eroului si sa aduca o noua trilogie asemnatoare celei a Cavalerului Negru. Din cauza puterilor sale Clark/Superman ( Henry Cavill) are o copilarie si adolescenta tulburate si invata sa se impace cu soarta alaturi de parintii sai interpretati de Kevin Costner si Diane Lane. Eroul negativ este interpretat de Michael Shannon ce apare in rolul Generalului Zod, unul dintre cei mai temuti si puternici adversari ai lui Superman.
 

 

 

9. World War Z
Data: 21 iunie
Regie: Marc Forster
Distributie: Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse

World War Z este un film action horror inspirat din romanul apocaliptic scris de Max Brooks. Brad Pitt il interpreteaza pe Gerry Lane, un membru al Natiunilor Unite care calatoreste in jurul lumii pentru a cauta originile pandemiei de zombi. Iubitorii cartilor au fost dezamagiti de imaginile din trailer din cauza modului in care sunt reprezentate creaturile sangeroase - care ataca de parca ar fi un tsunami de zombi.



 



10. Monsters University
Data: 21 iunie
Regie: Dan Scanlon
Distributie: Billy Crystal, John Goodman, Steve Buscemi

Disney si Pixar pregatesc o surpriza pentru cei mici... si mari. Actiunea filmului se petrece cu zece ani inainte de evenimentele din Monsters, Inc., primul film din serie. Mike Wazowski si James P. Sullivan sunt o pereche inseparabila de prieteni, insa lucrurile nu au stat intotdeauna asa. Era o vreme cand aceasta pereche de monstri nu se puteau suporta unul pe celalalt - perioada cand au studiat la Universitatea Monstrilor si cand Sully se distra copios facandu-i sicane ochiosului Mike. Cum au reusit ei sa vada dincolo de toate diferentele care-i indepartau si sa devina cei mai buni prieteni? Aflam la cinema in iunie.
 

 

11. The Lone Ranger
Data: 5 iulie
Regie: Gore Verbinski
Distributie: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson

Johnny Depp si Armie Hammer aduc pe marile ecrane o legenda draga americanilor, insa spera sa cucereasca si restul lumii.In aceasta adaptare moderna a aventurilor descrise de serialul cu acelasi nume al anilor ’50, un curajos luptator nativ american Tonto (Johnny Depp), deapana povestea nescrisa a lui John Reid (Armie Hammer) si a modului in care acesta s-a transformat dintr-un om al legii, intr-o legenda a dreptatii in Vestul Salbatic.

 


12. Despicable Me 2
Data: 5 iulie
Regie: Pierre Coffin, Chris Renaud
Distributie: Steve Carrell, Kristen Wiig, Ken Jeong

Comedia animata Sunt un mic ticalos/ Despicable Me se intoarce in 2013 pe marile ecrane cu o continuare. Gru (Steve Carell) este recrutat de Liga Anti-Rau-Facatorilor pentru a opri un super criminal.

13. Pacific Rim
Data: 12 iulie
Regie: Guillermo del Toro
Distributie: Idris Elba, Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi

Fanii blockbusterelor 3D isi pot trece pe lista pentru 2013 inca un proiect interesant. Pacific Rim, SF-ul regizat de Guillermo del Toro si cu Idris Elba in distributie se va lansa atat in format 2D, cat si in cel 3D, Cand extraterestri giganti, numiti Kaiju ( un soi de Godzilla) se ridica din ape si iau cu asalt omenirea, cauzand pagube imense incepe un razboi care consuma resursele Planetei ani la rand. Pentru a le tine piept, oamenii au inventat arme pe masura: roboti uriasi – Jaggeri – controlati in mod simultan de doi piloti, ale caror minti sunt interconectate printr-o punte neurala. In ciuda tuturor eforturilor, infrangerea pare iminenta, iar singura speranta a locuitorilor de pe Terra o reprezinta doi eroi neobisnuiti – un fost pilot a carui glorie a apus de mult (Charlie Hunnam) si un viitor pilot-femeie ale carui calitati nu au fost inca testate (Rinko Kikuchi).

 


14. White House Down
Data: 19 iulie
Regie: Roland Emmerich
Distributie: Channing Tatum, Jamie Foxx

White House Down este un thriller regizat de Roland Emmertich, iar filmul este descris ca fiind in stilul lui Greu de Ucis. Channing Tatum joaca rolul unui agent secret destinat sa-l apere pe seful statului american (Jamie Foxx) atunci cand un grup de teroristi reuseste sa captureze Casa Alba si sa-i faca pe toti cei prinsi in interior ostatici.

 

15. The Wolverine
Data: 26 iulie
Regie: James Mangold
Distributie: Hugh Jackman, Will Yun Lee, Tao Okamoto

Noul blockbuster ce se va lansa in aceasta varail pune pe Wolverine in mijlocul culturii japoneze intr-o pvoeste despre violenta, dragoste si onoare. Cea mai mare parte a actiunii se petrece in Tokyo unde Logan se indragosteste de misterioasa Mariko interpretata de Tao Okamoto si cade la mijloc intr-un razboi brutal intre gasti. Noile evenimente sunt insa independente de restul universului X-Men.

 


 

16. Elysium
Data: 9 august
Regie: Neill Blomkamp
Distributie: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley

Elysium, primul film al regizorului Neill Blomkamp dupa pelicula sa de debut, SF-ul District 9, lansat in 2009, care a fost foarte bine primita atat de critici, cat si de public se anunta mai mult decat interesant. Numit de Neill Blomkamp un science-fiction original si foarte violent, actiunea filmului este plasata in anul 2159 cand exista doua clase sociale: cei foarte bogati, care locuiesc pe o statie spatiala imaculata si construita de mana omului denumita Elysium, in timp ce restul oamenilor, care traiesc pe o planeta Pamant suprapopulata si in ruina. Filmul a fost tinut intr-un mare mister de producatori iar presa a aflat putine detalii despre el, lucru care i-a intrigat pe fanii regizorului. Potrivit IMDb.com filmul produs de Sony Pictures are un buget de 100 de milioane de $.

 

17. Red 2
Data: 9 august
Regie: Dean Parisot
Distributie: John Malkovich, Bruce WIllis, Hellen Mirren

In RED 2 Frank Moses (Bruce Willis) este salvat din ghearele unui asasin platit de fostul sau coleg Marvin (John Malkovich), care si-a inscenat propria moarte pentru a nu fi pus in pericol. Cei doi barbati, alaturi de prietena lui Frank, Sarah (Mary Louise Parker), pornesc intr-o calatorie prin lume, cu scopul de a descoperi secretul din spatele proiectului Nightshade, dar si motivul pentru care acesta este dorit de toate guvernele de pe planeta.

 

 

 

18. Kick- Ass 2
Data: 16 august
Regie: Jeff Wadlow
Distributie: Chloe Moretz, Jim Carrey, Aaron Taylor-Johnson

La doi ani dupa lansarea primei parti a comediei cu super eroi, regizorul Jeff Wadlow si autorul cartii care se afla la baza acestei productii, impreuna cu cei de la Universal, continua aventurile celebrelor personaje. Jim Carrey este noul nume mare din filmul care ii mai are in distributie pe Chloe Grace Moretz (Hit-Girl), Nicolas Cage (Big Daddy), Aaron Johnson (Kick-Ass) si Lyndsy Fonseca (Katie Deauxma).

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies