marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai vechi studio de la Hollywood, Paramout Pictures a fost liderul anului 2011 cu incasari de 5.17 miliarde de $

Filmele produse de studiourile Paramount Pictures au  facut in 2011 incasari mondiale de 5.17 miliarde de $.

Cel mai vechi studio de la Hollywood, Paramout Pictures a fost liderul anului 2011 cu incasari de 5.17 miliarde de $

Sarbatoare pentru cel mai vechi studio de filme de la Hollywood care a reusit la finalul lui 2011 sa "fure" tilul de lider de box office la incasari anul trecut dupa o dominatie de 3 ani a celor de la Warner Bros.
 

GALERIE FOTO: TOP 2O  FILME CARE AU AVUT CELE MAI MARI INCASARI IN 2011

Vestea vine fix la inceputul lui 2012 cand se implinesc 100 de ani de la fondarea studiourilor Paramount, in prezent detinute de conglomeratul media Viacom. Studiourile au fost create in 1912 de mogul media Adolph Zukor sub denumirea de Famous Players Film Company care din 1914 si-a luat denumirea de Paramount Pictures.

In 2011, filmele produse de Paramount Pictures au adus incasari in America de Nord de 1.96 de miliarde de dolari, fata de 1.82 miliarde de dolari realizate de cei de la Warner Bros.


Vezi aici topul celor 10 filme care au depasit pragul de 1 miliard de dolari incasari

Si la banii veniti din afara Statelor Unite studiourile conduse de directorul executiv Brad Grey au stat excelent: Paramount a devenit  in 2011 prima casa de productie americana ce a trecut in strainatate de pragul de 3 miliarde de dolari incasari.

Printre filmele de top produse si distribuite in 2011 de Paramount Pictures ( o parte din ele au fost realizate in colaborare cu studiourile Marvel si DreamWorks Animation.) se numara: Transformers 3, Kung Fu Panda 2, Paranormal Activity 3, Mission: Impossible. Ghost Protocol, Thor , Captain America: The First Avenger.

 

"In ultimii sase ani, am realizat tot ce am sperat sa facem. In 2011 am avut parte de continuari de succes la 3 mari francize: Trasformers 3, Paranormal activity (n.r. unde bugetul de realizare au fost extrem de mic in raport cu veniturile aduse) si Mission: Impossible-Ghost Protocol unde Tom Cruise a facut o treaba minunata" a declarat Brad Grey pentru Hollywood Reporter.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies