marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cel mai puternic si ingrozitor extraterestru a invadat Romania! Noua serie a lui Ridley Scott, "Alien: Covenant", a intrat in cinematografele romanesti

Ridley Scott a readus pe ecrane a 6-a serie din franciza "Alien", continuarea filmului "Prometheus" si totodata una dintre creaturile cele mai cunoscute ale cinema-ului fantastic, pentru o experienta terifianta cu "Alien: Covenant".
Cel mai puternic si ingrozitor extraterestru a invadat Romania! Noua serie a lui Ridley Scott, Alien: Covenant , a intrat in cinematografele romanesti
"Trebuie sa ai un spirit sucit ca al meu, pentru a avea pofta sa sperii oamenii in felul acesta", a glumit realizatorul britanic in varsta de 79 de ani, care si-a prezentat recent filmul la Paris, potrivit News.ro, care citeaza AP.


Saga "Alien" este compusa din sase filme: "Alien" (Ridley Scott, 1979), "Aliens" (James Cameron, 1986), "Alien 3" (David Fincher, 1992), "Alien: Resurrection" (Jean-Pierre Jeunet, 1997), in ordine cronologica, de fiecare data cu Sigourney Weaver in rolul Ripley, eroina care rezista monstrilor.


"Prometheus" (2012), care l-a avut ca regizor pe Ridley Scott, a lansat o noua serie de filme consacrate lui Xénomorphe, aceasta creatura extraterestra terifianta creata de designerul elvetian HR Giger. Scopul: sa povesteasca, inainte de evenimentele deja cunoscute, originile lui Alien.


Filmul i-a dezamagit putin pe fani din cauza lipsei de senzatii tari, Alien fiind aproape absent de pe ecran.


Insa "Alien: Covenant", care reia aproape toate ingredientele genului, ar trebui sa-i incante.


De ce? Pentru ca actiunea este foarte prezenta in acest lungmetraj, care a intrat deja in cinematografele din Romania.


Multe dintre secvente amintesc de cele din trecut. Una dintre ele este cea in care monstrul iese din corp uman, unde era fecundat. Aceasta scena este inspaimantatoare pentru privitor - sau din contra, fascinanta, dupa preferintele fiecarui spectator. 


In rolul eroinei care va rezista bestiei este Katherine Waterston (cea care a jucat si in filmele "Steve Jobs", "Les Animaux fantastiques").


Michael Fassbender ("Shame", "X-Men"), care a aparut si in "Prometheus", va interpreta doua roluri de android.


Pentru cea de-a treia saga a francizei, Ridley Scott recunoaste ca "cea mai mare capcana pe care trebuie sa o evite este sa nu se repete".



Ridley Scott, nascut pe 30 noiembrie 1937, in Marea Britanie, este regizor, scenarist si producator.


Pentru filmul ”The Duellists” (1977) a fost recompensat cu premiul pentru debut la Festivalul de Film de la Cannes. A primit patru nominalizari la premiile Oscar: trei pentru regie - cu filmele ”Thelma & Louise” (1991), ”Gladiator” (2000) si ”Black Hawk Down” (2001) - si una in calitate de producator - pentru ”The Martian” (2015).


A regizat si alte filme celebre, precum ”Alien” (1979), ”Blade Runner” (1982), ”Hannibal” (2001), ”Kingdom of Heaven” (2005), ”American Gangster” (2007) si ”Prometheus” (2012).



Galerie foto


Modifică setările cookies